Herní novinky: Terminator Salvation a LocoRoco Hi

Jako spasitel světa John Connor máte šanci odvrátit apokalypsu a porazit Skynet. Zahrajte si tajemné puzzle s příběhem Andělé a démoni.

Vyzkoušejte nejčerstvější novinky v mobilních hrách: akční hru roku Terminator Salvation, tajemné puzzle na motivy příběhu Andělé a démoni, plošinovku známou hlavně z PSP LocoRoco Hi a závodní hru v červených barvách Ferrari World Championship 2009. Hry by měly být podporovány většinou v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Java hry - recenze - novinky ze světa mobilních her

Autor: Jiří Viktora, Norbert Lapčák


Terminator Salvation

Apokalypticky naladěné nebe, dunění zbraní a laserů rozléhající se městem, pach smrti a uprostřed toho Christian Bale jako neohrožený vůdce lidí John Connor. Přesně tak, čtvrté pokračování akčního legendárního filmu Terminator přichází i na mobilní telefony, a protože je to všechno pod dirigentskou hůlkou Gameloftu, připravte se na jízdu, na kterou budete vzpomínat ještě hodně dlouho po dohrání. Nemyslete si, že se jedná o další obyčejnou nudní rubačku ve stylu Ramba, do nového Terminatora Gameloft investoval spoustu úsilí, což je suma sumárum i znát. Tvůrci začínají hned zostra, a sice se ocitáte v brutální válce mezi lidmi a obrovskou korporací Skynet. Kdo bude mít v tomto střetu navrh, záleží hlavně na vás.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Velkou inovací je zcela nový pohled. Kdo někdy hrál hru Robot Alliance, možná napůl toto ovládání okusil – Gameloft jej totiž vylepšil a dovedl takřka k dokonalosti. Teď už vám nic nebrání pohybovat se po lokacích do všech stran a dělat přitom z nepřátel kusy železa hodné do kovošrotu, a to za pomoci těch nejmodernějších zbraní, kterých sice není hodně, zato s kousky jako je granátomet či raketomet si užijete až-až. Nezapomnělo se ani na minihry typu „spojte správně obvody“. Ti nejakčnější z vás si zase užijí mise ve vzduchu nebo v bojových vozidlech. I po grafické stránce stojí nový Terminator v nadprůměru. Jedinou výtkou je kratší hrací doba a málo typů nepřátel. I přesto na současném trhu lepší akční hru neseženete.

Terminator Salvation (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HYCSJ na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Angels & Demons Puzzle

Už od nepaměti zuří mezi nebem a peklem válka, jak jste se ostatně již mohli přesvědčit v mnoha herních titulech, jako například Painkiller nebo v knižní podobě románu Andělé a démoni od Dana Browna, který zažívá v současnosti svoji filmovou premiéru. Nicméně, Angels & Demons Puzzle má s Brownovým dílem společné kromě názvu i malou inspiraci z knižných (nebo filmových) puzzlů, které hlavní hrdinové musí řešit téměř na každém kroku. Ano, stejně jako anglický profesor Robert Langdon budete místo zbraní používat hlavu. Ani byste netušili, kolikrát se tento postup vyplatí. Spojitost s filmovým příběhem ovšem nečekejte, vývojáři ze Sony vsadili opravdu jenom na licenci. Je to vlastně obyčejná puzzle hra ve slušivém filmovém kabátku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

V každé úrovni máte mřížku, na které je rozestavěno několik typů různobarevných kolíků. Například marble mají schopnost přeskočit o políčko, dále elementární kolíky schopny využít až dalších pět v řadě, iluminátské kolíky s očima, které jsou asi nejméně užitečné. Když jsou oči otevřené, nemůžete skákat. Existují také kolíky, kterým je lepší se vyhnout, protože v horším případě můžete přijít o těžce nasbírané skóre. Každá úroveň má daný cíl – musíte nasbírat určitý počet bodů nebo se zbavit určitého počtu kolíků a tak podobně. I když je poselství hry Angels & Demons Puzzle nejasné, aspektem hry je minimálně vysoká kvalita. Pokud jste fanouškem her jako Sudoku a Solitaire a chtěli byste vyzkoušet něco nového, rozhodně neváhejte.

Angels & Demons Puzzle (logická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HVDPE na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

LocoRoco Hi

Fenomén jménem LocoRoco je opěvován především majiteli PSP. Této originální pecky se nyní dočkali i hráči mobilních her. Náš kulatý hrdina opět vytasil do boje i se svým plastickým „já“. A opět je z toho báječná podívaná. Dokonalý princip totiž zůstal nezměněn. Chopíte se tak primárně dvou tlačítek, díky kterým budete naklánět svět vašeho hrdiny. Jakožto polotekutá koule se po světě pohybujete s maximálním zaujetím. Sbíráte, koulíte se, skáčete, hledáte kamarády a v neposlední řadě dojde i na boje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Ale to by nebyla hra LocoRoco, aby se zůstalo pouze u toho. V každém levelu můžete najít i nějakou tajnou místnost nebo bonus. Naše malá koule se navíc může štěpit nebo rozšiřovat, což jí otevírá mnohem více možností a nám přináší skvělou zábavu. Okolní svět překypuje barevností, jednoduchostí, zkrátka radost pohledět. LocoRoco je jednoduše originalitou samo o sobě a má velkou šanci potěšit jak příznivce casual her, tak i některé náročnější hráče. U hraní mobilní konverze jsme se náramně bavili, příště bychom snad uvítali kvalitnější zvukový doprovod a povedenější souboje, kterých se naštěstí neobjevuje mnoho.

LocoRoco Hi (plošinovka):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HTAVY na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Ferrari World Championship 2009

Ferrari se letos v závodech F1 vůbec nedaří. Loňský rok byl zase velkým zklamáním pro vyznavače závodních her. Vývojáři z Gameloftu se bohužel vydali stejným směrem a nebude tedy od věci, když zmíníme, že nám naservírovali skoro stejnou podívanou. Najdeme zde letošní stáj Ferrari včetně aktuálního monopostu. Opět si můžete vybrat pouze řidiče stáje Ferrari, v Rychlé hře pak jednoho bonusového. Hra nabízí jak Šampionát, tak i tzn. Závody legend, které připománají klíčové závody z celé historie legend. Pod ruce se vám tak dostanou ty největší jezdecká esa své doby.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Šampionát se téměř nezměnil a nabízí na chlup to samé co minulý rok. V samotné jízdě pak potěší pohled z kokpitu, který se objevil již v minulém díle. Závody nejsou bůhví jak dlouhé. Obecně jsou to zhruba tři kola, což dá suma sumárum pár minut za volantem. Začátečníci pak uvítají obtížnost amatér, kde za vás počítač sám brzdí a přidává plyn, vy tak jen manévrujete, nebo pomocnou vyznačenou stopu pro nejideálnější jízdu. I přes to všechno se stále jedná o nedotažený pokus o simulátor, na který si měli autoři ukrojit mnohem více času. Snad příští rok!

Ferrari World Championship 2009 (závodní):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HWCQJ na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Diskuze (1) Další článek: Český Vodafone nastartoval mobilní reklamu pro dalších 18 zemí

Témata článku: , Termín, Angels, LOC, Sál, Nový termín, Herní, Vysoká kvalita, Stejný směr, SkyNet, Nov, Plošinovka, Granátomet, Novinky