Herní novinky: Transformers 2 a třetí Doba ledová

Přichází odplata! Druzí Transformers přináší opět explozivní akci. Oblíbení hrdinové z říše ledu se vrací na akční záchrannou misi.

Vyzkoušejte nejčerstvější novinky v mobilních hrách: bizarní svět ve hře Stranded, pokračování akční plošinovky Transformers 2, tenisový Wimbledon 2009 a už třetí pokračování oblíbeného arktického cartoonu Doba ledová. Hry by měly být podporovány většinou v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Java hry - recenze - novinky ze světa mobilních her

Autor: Jiří Viktora, Norbert Lapčák


Stranded: Mysteries of Time

Často se ztrácíte? Ve městě, v metru, v obchodě, dokonce i doma? Potom tato hra rozhodně není pro vás! Glu přináší druhý díl oblíbené pecky, ve které hrají prim hrátky s časem. A ne ledajaké! Čeká vás putování tajuplným ostrovem, džunglí, laboratoří, a když budete mít hlad, ulovíte si pár dinosaurů. Bizarní svět Stranded vás očekává. Pokračování prvního Stranded sází opět hlavně na silný a kvalitní příběh, kdy se vcítíte do kůže mladého a trochu naivního vědátora Alexe. Mladík se na začátku příběhu probouzí na podlaze tajuplné laboratoře postavěné přímo uprostřed nehostinné džungle. Šílený vír neobvyklých událostí tak může začít.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Abyste si nemysleli, že jste na ostrově úplně sami, je třeba zmínit přítomnost NPC postav. Už první díl Stranded byl velice interaktivní hrou a dvojka v tomto ohledu zachází ještě o něco dál. S lidmi si můžete jen tak pokecat, dozvědět se nějaké důležité informace například o ostrově nebo si od nich koupit potřebný předmět. Jelikož je hrací plocha opravdu rozlehlá, práce je víc než dost. Ve hře probíhá střídání dne a noci v reálném čase, takže na stejném místě můžete na druhý den narazit na úplně jinou věc. Na chuť vám nepochybně přijde i cestování v čase, kterého tajemství bude Alex během hry odhalovat. I po grafické stránce se má nový díl tohoto dobrodružství čím chlubit – mimo úžasné grafické zpracování si majitelé silnějších telefonů užijí celou hru kompletně ve 3D. Ale ani 2D verze samozřejmě v ničem nezaostává. Glu nám tedy již podruhé naservírovali jednu z nejlepších her současnosti.

Stranded: Mysteries of Time (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HDPSX na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Transformers: Revenge Of The Fallen

Určitě každý z vás jako malý toužil po autíčku, které se dokáže rozložit v bitevního robota a zase zpátky. Ti, jež měli štěstí, si záhy poté uložili na poličku prvního bojovníka, ostatním udělal radost alespoň film Michaela Baye s názvem Transformers. Film, ve kterém nebyla nouze o dobrý příběh, vtip, spoře oděné slečny a hlavně velkolepé efekty, si rychle našel cestu do divákovy peněženky. Samozřejmě se už při natáčení prvního dílu vědělo o dalších dvou následujících. Netrvalo to dlouho, a druhý film s roboty velkými jako dům v hlavní roli je na cestě. Jak se říká, zlo nikdy nespí, a hodní hoši v čele s Optimem Primem mají opět plné ruce práce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Z filmové licence čerpá i mobilní hra z dílen Glu. V devíti levelech této 2D akční plošinovky vás čeká nejenom prostředí převzaté z filmu, ale i možnost jezdění po transformaci do vozidla. Nebudete ochuzeni ani o drobné logické vsuvky v podobě rébusů, ale ani o efektní souboje. Ostatně k dispozici máte několik devastujících komb, a to za oba hráče – autobota Optima Primea i Bumblebeeho. Kdyby to nestačilo, máte možnost si zavolat na pomoc někoho z party Autobotů. Pro fanoušky Transformerů nebo filmu se jako vždy jedná o jasnou záležitost, ostatní si užijí alespoň pořádnou akci.

Transformers: Revenge Of The Fallen (akční plošinovk):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HAPMX na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Wimbledon 2009

Jeden turnaj končí, druhý začíná, na třetí se pomalu vyvěšují plakáty a vy byste z toho nejradši hodili ručník. Tak přesně takhle se budete cítit, pokud se odhodláte nainstalovat poslední počin dlouholeté wimbledonovské série. Pokud vás přestává bavit, že si s námi rádoby letní počasí dělá co chce, nezuřte, je tu totiž Wimbledon s pořadovým číslem 2009. Pro mnohé svátek, na počest kterého se vždy ti nejzarytější fandové ubední k televizi a sledují, jak to jejich oblíbená esa opět pěkně válí. A přesně na to vám stačí pouze váš mobilní telefon.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Gameloft opět nepřekvapil a přichystal si pro nás skvěle hratelný kousek. V klíčové části – kariéře – máte opět za úkol udělat z úplné nuly opravdového tenisového fajnšmekra. Je třeba na sobě pořádně zamakat, sem tam pinknout do míčku na tréninku a občas si vyrazit na nějaký ten turnaj. O atmosféru se postará famózní divácká kulisa i samotný tenista, kterého si plně můžete uzpůsobit k obrazu svému. Graficky se sice hra od minulého ročníku moc neliší, ale není tajemstvím, že svým vizuálním zázemím Wimbledon 2009 prakticky pohřbil jakoukoli naději na konkurenci. Jste připraveni udělat ze sebe sportovce snů? Pakliže ano, škola tenisu může začít!

Wimbledon 2009 (sportovní):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HVPEW na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Ice Age 3

Jestli už vás taky nebaví sledovat hrůzné předpovědi o další době ledové, tak radši co nejdřív zavřete tento prohlížeč. Následující hra by na vás totiž mohla mít neblahé účinky. A to hned třikrát tolik, než je zdrávo. Navíc to začne pěkně zostra. Ve třetím dílu Doby ledové si hned zpočátku vyzkoušíte, jaké to vůbec je hledat veverku. Tím samozřejmě „dějová“ linka nekončí a bylo by fádní vám její další složky vůbec prozrazovat. Vizuálně se nový Ice Age téměř vůbec neliší od předchozího titulu a nemůžeme říct, že bychom z toho byli dvakrát nadšeni.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Trochu neobvykle jde o plošinovou z ptačí perspektivy. Obecně jsme zvyklí především na ryzí 2D pojetí a záleží tak pouze na osobním názoru, čemu kdo holduje. Pravda, prokreslená grafika se k filmovému animáku hodí náramně, o tom žádná, ale co si pak máme představit pod úplně stejnými texturami? Nečekejte však nezáživnou slátaninu pro malé děti. Ice Age 3 se hodí i pro náročnější hráče, kteří dokážou překousnout mírně dětinské pojetí. Třeba si Ice Age 3 získá i vás.

Ice Age 3 (arkáda):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HFKJH na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Diskuze (1) Další článek: Samsung E1107 Crest Solar: slunce místo nabíječky (první info)

Témata článku: , Bumblebee, Ručník, Třetí díl, Herní, Bumble, Předchozí titul, Třetí pokračování, Dějová linka, Transformer, Nov, Novinky, LED, Doba, Wimbledon, Druhý díl