Hodinky Asus VivoWatch BP změří krevní tlak a baterie vydrží skoro měsíc

Asus na tiskové konferenci Zen Press Event na Taiwanu představil novou generaci hodinek VivoWatch BP, která je nástupcem tři roky starého modelu VivoWatch. Hlavním přídavkem je měření krevního tlaku, které se u chytrých hodinek objevuje vůbec poprvé. Potěšitelná je i výdrž hodinek, které, při troše štěstí, vydrží na jedno nabití téměř celý měsíc.

Vzhled VivoWatch BP je slušně řečeno „nic moc“, vavříny za design nový model rozhodně neposbírá. Čtvercový barevný displej v oválném těle není vycentrován, rámeček okolo něj vypadá skutečně obrovitě. Vedle displeje najdete spoustu senzorů a také snímač srdečního tlaku, tlačítko na pravém boku slouží k odemknutí, levý bok obsadil napájecí konektor. Řemínky jsou vyrobeny ze silikonu.

Hodinky pro měření krevního tlaku nepoužívají nafukovací řemínek ale kombinaci čidel ECG (Elektrokardiogram) a PPG (Fotopletysmograf). Tyto senzory jsou umístěny na čelní i zadní straně hodinek, měření spustíte tak, že nad kovovým kolečkem vedle displeje (ECG snímač) podržíte špičku prstu na 15 - 20 vteřin. Spolu se srdečním tepem se do připojeného smartphonu zaznamenávají další data, jako srdeční tep, kvalita spánku a informace o vašich aktivitách. V závislosti na získaných datech pak mobilní aplikace může vygenerovat různá doporučení (např. více pohybu, delší spánek, apod.)

Novinka od Asusu v oblasti smartphonů, herní Asus ROG Phone:

Oproti předchůdci hodinky dostaly podporu GPS, vaši polohu můžete rychle sdílet s členy rodiny, takže můžete hodinky nasadit na zápěstí i vašim prarodičům - budete vědět, kde se aktuálně pohybují. Potěšitelným přídavkem je i 28 denní výdrž při „normálním“ používání, a to je více než dvojnásobek toho, co Asus sliboval u první generace hodinek. Na trhu se VivoWatch BP objeví zřejmě až ve druhé polovině roku za 169 USD (cca 3 700 Kč).

Diskuze (6) Další článek: Apple iOS 12: Appky z iPhonu poběží na počítačích a hovínko vyplazuje jazyk

Témata článku: Asus, , , , , , , , , Získané data, Celý měsíc, Displej, Tchaj-wan, Nová generace, VivoWatch, Kovové kolečko, Čelní strana, ECG, Denní výdrž, První generace, Napájecí konektor, Kvalita spánku, Připojený smartphone, Druhá polovina, Nabití