Hoďte ho do vzduchu či vody, Lily Drone poletí s vámi

Přichází nová generace dronů – nemusíte je řídit, podle zadaných instrukcí vás sami budou následovat. Lily Drone k tomu přihodí další funkce, které jinde nenajdete.

Idea je taková, že sami získáte unikátní záběry. První byl AirDog, ale od jeho představení uběhl rok a zdá se, že se stále nic neděje. V únoru jsme psali o Hexo+, hotový má být v létě. Uvidíme. Teď je zde další do party. Také Lily Drone umí sledovat svého pána, ale přidává i další funkce, které jsme zatím u konkurence neviděli.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Lily nesleduje majitele, ale trekovací „puk“. 
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Povely se zadávají přes aplikaci (Android/iOS). Díky „puku“ vás Lily může sledovat zezadu, zepředu, létat kolem vás v kruzích atd. Poslouží také jako spoušť 12MPx foťáku.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Parametry videa patří k tomu lepšímu, co nám létá nad hlavami. Baterie vystačí na 18 až 22 minut letu, plné dobití zabere 2 hodiny.

Mrkněte na video, to vydá za stovky slov. Do 15. června běží předobjednávky za 520 dolarů (asi 15 tisíc korun), po tomto datu má být cena dvojnásobná, ale příslib první dodávky zní na únor 2016. Skvělá nabídka? To ukáže až praxe, ale podobně jako dva výše jmenované modely také Lily jen tupě následuje svého pána a není schopná vyhýbat se překážkám. To použití značně omezuje, ale tvůrci pracují na řešení a jedno mají už teď. Trekovací puk obsahuje tlačítko, kterým Lily zastavíte ve vzduchu a pak buď přeprogramujete, nebo jej necháte přistát. 

Diskuze (4) Další článek: Inmarsat: Jak havárie ruské rakety ovlivní satelitní komunikaci

Témata článku: , , , Dron, Pole, Pol, Vzduch, Skvělá nabídka, Hod,