Honor 8 Lite se ukazuje ve Finsku. Nabídne atraktivní provedení ve čtyřech barvách

Honor 8 je dosavadním nejúspěšnějším modelem čínské značky vlastněné společností Huawei. Není proto divu, že firma chystá také odlehčenou verzi Honor 8 Lite, jež bude ze své lépe vybavené předlohy vycházet. Poprvé se smartphone ukazuje ve Finsku, kde značka Honor patří mezi lídry trhu. Oficiální fotografie a specifikace zařízení zveřejnil portál Suomi Mobiili.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Honor 8 Lite bude v prodeji ve čtyřech barvách

Novinka přinese zaoblený design s lesklými plochami. Zatím se jen můžeme dohadovat, zda půjde o sklo stejně jako v případě Honoru 8, nebo levnější plast. Velikost ale bude přibližně stejná – také Honor 8 Lite se spolehne na 5,2palcový LTPS displej s Full HD rozlišením. Ze zad zmizí druhý fotoaparát, snímač bude pouze jeden s rozlišením 12 Mpx a světelností f/2.2.

O výkon se postará procesor Kirin 655 v doprovodu 3 GB RAM. Uživatelské úložiště nabídne kapacitu 16 GB a možnost rozšíření kartou microSD při osazení do hybridního slotu. Čtečka otisků se nachází na zadní straně a měla by opět nabídnout programovatelné funkce. Vestavěná baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh a smartphone poběží na Androidu 7.0 Nougat s nadstavbou EMUI.

Klepněte pro větší obrázek

Po stránce specifikací jde (až na světelnost fotoaparátu) takřka o identické dvojče nedávno představeného modelu Huawei P8 Lite (2017), který by se měl logičtěji jmenovat P10 Lite, ale Huawei zřejmě nechce použít tento název, než představí vlajkový model P10. S oběma dvojčaty se snad setkáme na blížícím se veletrhu MWC 2017 v Barceloně.

Diskuze (1) Další článek: V červnu padne evropský roaming. Odborníci varují před rakovinou trhu

Témata článku: Honor, , , , , , , , Úkaz, Bar, Mpx a světelnost, LTPS, Zaoblený design, Uživatelské úložiště, Identické dvojče, Lite, Hon, Nejúspěšnější model, Oficiální fotografie, Atraktivní provedení, F +, Druhý fotoaparát, Lit, Lít, Pro +,