HTC ChaCha: co umí kouzelné tlačítko „f“

HTC jej označuje jako Quickshare, my mu budeme prozaicky říkat „Facebook tlačítko“. Co všechno umí?

V redakci již několik dní testujeme HTC, které by se klidně mohlo pyšnit přídomkem „Facebook phone“. Telefon je zaměřen obecně na komunitní sítě, ale na Facebook je přeci jenom kladen ten největší důraz. Důkazem budiž speciální Facebookové tlačítko, které se nachází pod QWERTY klávesnicí na čelní části přístroje. Tlačítko dokáže plnit řadu úloh, aby jste jej však mohli používat, je třeba telefon nejprve svázat s vaším účtem. Telefon se totiž vůči Facebooku tváří jako aplikace třetí strany a je potřeba mu povolit určitá oprávnění.

Klepněte pro větší obrázek 

Stisknutím tlačítka „f“ ve kterékoliv nabídce docílíte vyvolání dialogu aktualizace stavu, kdy můžete na svou zeď nebo na zeď vašeho Facebookového přítele vyvěsit nový příspěvek.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Delším podržením tlačítka spustíte oznámení vaší polohy. Telefon zjistí vaši GPS souřadnici a na základě toho vám nabídne alternativy, kde by jste se mohli nacházet. Vyhledáváním v nabízeném seznamu můžete narazit na název, který hledáte, a oznámit vaši polohu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 

Tlačítko má i speciální funkci pro sdílení dalších zdrojů dat. Jakmile začne jeho osvětlení pulsovat, můžete sdílet informace na aktuální obrazovce. V praxi se tak jedná o sdílení aktuálně přehrávané skladby, webové stránky, fotografií nebo videa.

Když se chcete s přáteli podělit o aktuálně poslouchanou skladbu, stačí stisknout tlačítko „f“. K informacím o skladbě můžete ještě přidat vlastní ohodnocení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Co se týče fotografií, sdílení se zpřístupní při vstupu do galerie. Můžete si vybrat, které obrázky nasdílíte (jeden a nebo více) a také do kterého alba je umístíte. K fotografii pak nesmí chybět přidaný komentář.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Když si v galerii prohlížíte video, můžete jej hned uploadnout na Facebook. Zvolíte si, pro koho bude toto video přístupné a opět můžete přidat váš názor k videu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Sdílení webové stránky (případně článku z aplikace Zprávy) je stejné jako ve webovém Facebooku, lze vybírat doplňující obrázek, který je vybírán z odkazovaného webu a dále můžete web okomentovat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Diskuze (28) Další článek: Nokia nacpe 1GHz procesory i do „hloupých“ a levných mobilů

Témata článku: HTC, , , , , HTC Chacha, F +, Největší důraz, Tlačítko, Facebook přítel,