HTC chce zvýšit hodnotu společnosti. Zahájí zpětný odkup akcií

HTC se snaží zvýšit svoji hodnotu, když po posledních kvartálních výsledcích a obří ztrátě v přepočtu téměř 6,5 miliardy korun poklesla hodnota akcií o 60 %. Hodnota společnosti tak poklesla pod úroveň finančních rezerv, na což vedení zareagovalo okamžitým pozastavením investic a představením plánu restrukturalizace. Dalším krokem je nyní představenstvem schválený program zpětného odkupu akcií, jehož cílem je obnovit důvěru investorů a zvýšit hodnotu společnosti pro akcionáře.

Klepněte pro větší obrázek

Zpětný odkup akcií poběží po dobu dvou měsíců od září do října. Má zahrnovat odkup až 50 milionů akcií, což představuje zhruba 6 % veškerých akcií společnosti v oběhu. Podle dnešní uzavírací ceny společnost do tohoto programu investuje přibližně 2 miliardy tchajwanských dolarů (cca 60 milionů USD). Celková výše investice bude nicméně záviset na konečné kupní ceně. Pro HTC je to v dané situaci, kdy tržní hodnota akcií neodráží reálnou hodnotu společnosti, poměrně levný způsob kapitálové investice, která může pomoci hodnoty narovnat.

Vítám tuto příležitost zvýšit jmění akcionářů při vynaložení relativně malé části našich finančních prostředků,“ řekla Cher Wang, předsedkyně představenstva a generální ředitelka HTC. „Tento program odráží důvěru představenstva v to, že naše strategie diverzifikace ponese ovoce. Naše důvěra pramení také ze skutečnosti, že se nám již podařilo zavést správnou strukturu a procesy, díky nimž jsme se vydali na cestu k udržitelnému a ziskovému růstu. Velmi se těším na příležitosti, které na nás čekají ve světě chytrých telefonů, virtuální reality a lifestylových zařízení, a jsem odhodlána HTC dále rozvíjet jako společnost budoucnosti.

Diskuze (5) Další článek: Sony láká na smartphone s „větším záběrem“. Odhalí jej na IFA

Témata článku: HTC, , , Diverzifikace, Společnost, Ovoce, Zpětný odkup, Odkup, Generální ředitelka, Předsedkyně, Celková výše, Tržní hodnota, Restrukturalizace, Hod, Tchajwanský dolar