HTC Desire X: to samé Xkrát jinak [video]

Máte pocit, že jste tento mobil už někde viděli? Letošní smartphony HTC jsou si podobné jako vejce vejci. Představujeme novinku Desire X.

HTC má v posledním roce čím dál větší problém nalákat zákazníky na své produkty. Projevuje se to klesajícím počtem prodaných mobilů, od čehož se odvíjí celkové nižší tržby. Není se příliš čemu divit, design přístrojů je stále stejný, ve značení modelů není příliš velká logika a nepřicházejí ani výrazné technologické inovace. Z této neutěšené situace vzešel mixem obvyklých komponent, které ale v HTC zatím ještě dohromady nezkoušeli, novinkový model HTC Desire X.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nedá se říct, že by Desire X byl špatný nebo vyloženě ošklivý telefon. Jeho problém je, že snad kromě výrazného okolí objektivu fotoaparátu, nemá žádný jedinečný rys, díky kterému byste si jej zapamatovali. Výbavou patří do střední třídy, za rozumně zvolený lze považovat 4" dotykový displej. O výkon se stará dvoujádrový procesor od Qualcommu a 768 MB RAM. Asi příliš nenasystná nadstavba Sense 4.1 nad Androidem 4.0 způsobuje, že ani tohle železo vždy nestačí na požadavky softwarové části.

Hlavní konkurencí pro HTC Desire X bude zejména Samsung Galaxy S Advance, LG Optimus L7 a Sony Xperia J, nebo pomalu přicházející modely Huawei Ascend G330, Alcatel One Touch 997D Ultra a Samsung Galaxy S III Mini. Vzhledem k cenám konkurentů patří HTC Desire X k těm dražším, prodávat se začíná za 8 tisíc korun. Cestu si najde nejspíš k příznivcům tchajwanské značky, ostatní mohou pořídit jiný výkonnostně srovnatelný a přitom levnější telefon.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

HTC Desire X
T328e, Proto
rozměry a hmotnost: 119 × 62 × 9,3 mm, 114 g
displej: 4,0", kapacitní S-LCD, 480 × 800, 233 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 650 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Play (2× Cortex-A5, 1 GHz, 45nm)
operační systém: Google Android 4 (Ice Cream Sandwich)
fotoaparát: 5MPx, video (640 × 480), autofocus, blesk
24 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (26) Další článek: Alcatel OT-997D Ultra: nejvybavenější chytrý dualSIM

Témata článku: HTC, , , , , Alcatel One Touch 997D, HTC Desire, HTC Desire X, LG Optimus, LG Optimus L7, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S Advance, Sony Xperia J, Jin, Sam, DESI, Děs,