HTC One E8: levnější plastová M8 je na světě

HTC opravdu představilo odlehčenou variantu vlajkového modelu M8. Nové HTC One E8 je z plastu a má klasický 13Mpx fotoaparát.

Šuškandy o levnější, plastové variantě vlajkového HTC One M8 byly založeny na pravdě. Tchajwanská společnost představila odlehčený model HTC One E8. Kov vyměnil za plastový kabát, ultrapixelovou duální kameru nahradil klasickým 13Mpx fotoaparátem. A samozřejmě bude stát méně.

Klepněte pro větší obrázek

Konstrukce HTC One E8 je opět monolitická. Smartphone působí méně zakulaceně, možná připomene spíše první generaci HTC One (M7). Velikostně má ale mobil blíž k letošnímu top modelu, narostl do rozměrů 146 × 71 × 9,9 mm. O mnoho jiná není ani hmotnost, plast na novince je lehčí zhruba o 15 g, telefon tedy váží 145 gramů.

Klepněte pro větší obrázek

Neměnil se pětipalcový FullHD Super LCD3 displej s rozlišením 1 920 × 1 080 bodů, ani čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,3 GHz. Pro chod aplikací slouží 2GB paměť RAM, uživateli je k dispozici 16GB vnitřní úložiště, které lze rozšířit kartou microSD. Telefon běží na Androidu 4.4 KitKat s uživatelskou nadstavbou Sense 6.0.

Klepněte pro větší obrázek

Nejvýraznějším rozdílem mezi oběma osmičkovými One smartphony je fotoaparát. U E8 najdeme klasický 13Mpx BSI snímač a jediný objektiv se světelností f/2.2. Stejný snímač má třeba i odvozený model HTC One Mini 2. Sekundární kamera nad displejem má rozlišení 5 Mpx.

Klepněte pro větší obrázek
Různé barevné varianty HTC One E8

HTC One E8 dostal konektivitu na úrovni nejvyšší třídy, vedle „povinných“ způsobů připojení proto nechybí NFC, Bluetooth 4.0 a LTE. Novinka bude navíc podporovat funkci dualSIM. Vestavěná baterie má kapacitu 2 600 mAh. Plastové HTC One E8 se začne prodávat na vybraných trzích ještě v průběhu června. O kolik ale bude levnější než kovové One M8, zatím nevíme.

Diskuze (6) Další článek: Sony zaplňuje střední třídu. Nová, štíhlá Xperia T3

Témata článku: HTC, , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One mini, HTC One mini 2, Plast, Svět, Plášť, Odlehčený model, Nejvýraznější rozdíl, Plastová, PLA, Jediný objektiv,