HTC One M9+: 2K displej a čtečka (zatím) jen pro Čínu

Vylepšené HTC One M9+ je oficiálně na světě. Přináší 2K displej, 20Mpx duální fotoaparát a čtečku otisků.

HTC představilo nový model odvozený od HTC One M9, které jde právě dnes do prodeje na českém trhu. Novinka nese název HTC One M9+ a v souladu s dřívějšími spekulacemi jde o odvozeninu M9 s některými posílenými parametry. Základní vylepšení spočívají v duálním 20Mpx hlavním fotoaparátu, 2K displeji na poměrně malé úhlopříčce 5,2 palce a přítomnosti čtečky otisků v plošce pod displejem.

Klepněte pro větší obrázek

Zajímavé je, že HTC ve zprávě uvádí dostupnost modelu One M9+ v Číně, o dalších trzích se nezmiňuje. Smartphone je poháněn zbrusu novým 64bitovým osmijádrem Helio X10 od MediaTeku, který by si po výkonové stránce neměl zadat s nejsilnějšími čipsety Snapdragon. V přední kameře HTC opět chytře použilo technologii ultrapixelů, která je vhodnější pro použití v horších světelných podmínkách.

Klepněte pro větší obrázek

Design zařízení vychází z HTC One M9 s tím rozdílem, že mřížka spodního reproduktoru BoomSound je přerušena oválnou dotykovou čtečkou, což trochu ruší čistotu vzhledu a nepřímo odkazuje na smartphony od Samsungu. Čtečka reaguje na dotyk prstu v jakékoli umístění pod úhlem 360°. Zařízení je vyrobeno z kovu v celozlatém, celočerném nebo stříbrno-zlatém provedení. Tloušťka dosahuje stejně jako u M9 v nejširším místě 9,6 mm.

Klepněte pro větší obrázek

Zbylá výbava už se od modelu M9 neliší. Smartphone zásobuje energií 2 840mAh článek, připraveny jsou 3 GB RAM a 32 GB vnitřního úložiště. Prostředí je postaveno na Androidu 5.0 Lollipop, který překrývá nadstavba Sense 7. Nechybí obrazovka BlinkFeed. Telefon v čínské modifikaci podporuje vyšší pásma LTE a nechybí NFC. Z pokročilých technologií se u HTC One M9+ nesetkáme pouze s bezdrátovým dobíjením. Zda a kdy HTC oznámí dostupnost pro globální trh, není v tuto chvíli známo.

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (1) Další článek: Samsung brzy představí odolný Galaxy S6 Active

Témata článku: HTC, , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9, Displej, ? Displej, Čtečka, Spodní reproduktor, Pro +, Model odvozený, Cin,