Huawei Ascend P2: trochu originality, prosím [MWC]

Kromě klasického videa pro vás máme i netradiční fotky. Netradiční jsou v tom, že jsme Huawei Ascend P2 vyfotili jiným Ascendem P2.

Na tiskové konferenci k uvedení Huawei Ascend P2 padlo několik superlativů. Naživo už to tak slavné nebylo. Telefon rozhodně není špatný, nemá sice ambice na absolutní špičku, ale do první ligy patří. Co mě osobně zklamalo, byl design. Loňský předchůdce – model Ascend P1 – šel svou vlastní cestou, svým tvarem se vymykal davům konkurenčních dotykových placek a ani trošku mi nevadilo, že je celý plastový. Letošní P2 se loňské P1 podobá, ale zahodila charakteristické designové prvky a svým vzezřením tak upadá do šedého průměru. Abychom si rozuměli – telefon je štíhlý, elegantní, ale designem neohromí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
„Pé dvojku“ jsme vyfotili vedle vystavenou „Pé dvojkou“ (platí pro všechny snímky v tomto článku). Máte tak dva úkoly – prohlédnout si design telefonu a posoudit kvality jeho fotoaparátu.

K výbavě jen krátce, tu už jsme komentovali v preview. Nejrychlejší LTE nás v ČR příliš nevzruší, zato na HDR video se těším a z obří baterie o kapacitě 2 420 mAh jsem nadšen a žasnu, že ji konstruktéři nacpali do těla tenkého pouze 8,4mm. Chválím také 720p displej. Huawei sice „umí“ i 1080p (model D2), ale rozdíl uvidíte až při přímém srovnání obou panelů, při běžném používání vám bude dělat jenom radost. Technologie IPS znamená sice slabší černou (což uvidíte až ve srovnání s displeji AMOLED), ale zato věrné a kontrastní barvy.

Co se operačního systému týče, obvykle nejsem příznivcem upravovaných Androidů, ale Emotion UI se mi líbí. Vypadá nenásilně, má pohledné efekty a maximálně zjednodušuje uživatelské prostředí tím, že zcela odpadá menu. Každou ikonku aplikace tak máte pouze jednou a pouze na ploše – když ji nechcete mít na očích, prostě ji odsunete na některou z méně používaných ploch, nebo schováte do složky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zvláště na prvních třech fotografiích s převahou bílých ploch je vidět, jak špatné osvětlení výrobce na svém barcelonském stánku zvolil – sice intenzivní, ale blikající, a tak je postupně se vykreslující obraz ve výsledku pruhovaný.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
A ještě čtyři ukázky, kdy objektiv fotomobilu mířil jinam, než na vedle ležící exempláře.

Důležité bude, kdy se Ascend P2 dostane na náš trh a kolik bude stát. Jestli to firmě nebude trvat tak dlouho, jako s loňskými modely, a s cenou se vejde do 11 000 Kč, může se z P2 stát hit.

Huawei Ascend P2
rozměry a hmotnost: 136 × 67 × 8,4 mm, 122 g
displej: 4,7", kapacitní IPS LCD, 720 × 1 280, 312 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, RAM: 1 GB, baterie: 2 420 mAh
procesor: Hisilicon K3V2 (4× Cortex-A9, 2 GHz, 40nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 280 × 720), autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (16) Další článek: Siemens kvůli ztrátovosti utíká ze společného podniku s Nokií

Témata článku: Huawei, , Huawei Ascend P1, Huawei Ascend P2, Obří baterie, Pro +, #Huawei, Ascend, Špatné osvětlení, Ori and The Blind Forest, Originál