Huawei Ascend P7: modelka mezi smartphony

Číňané v Paříži představili Huawei Ascend P7. Vyniká designem, kvalitními materiály a precizním zpracováním. Cena se dostala pod 10 tisíc.

Společnost Huawei pochopila, že Evropanům nestačí vybavený telefon, ale velmi důležitý je také jeho design. Proto loni představil do té doby vůbec nejtenčí smartphone Huawei Ascend P6, jehož tělo bylo vyrobeno z kartáčovaného hliníku. Po necelém roce byl dnes na tiskové konferenci v Paříži představen jeho nástupce, Huawei Ascend P7.

Huawei Ascend P7
rozměry a hmotnost: 140 × 69 × 6,5 mm, 124 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 500 mAh
procesor: Hisilicon Kirin 910T (4× Cortex-A9, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.4 (Kitkat)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
37 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Klepněte pro větší obrázek 
Huawei Ascend P7 se bude prodávat v černé a bílé barvě.

P7 jde ve všech ohledech ve stopách modelu P6. Hlavním lákadlem znovu bude vzhled, tenké tělo, exkluzivní materiály a precizní zpracování. Nový Ascend P7 si na dnešní poměry udržel poměrně kompaktní velikost displeje, která činí 5 palců. Současně potěší navýšení jeho rozlišení na fullHD (1 920 × 1 080 pixelů). Jemnost se tak vyšplhala na velmi pěkných 445 PPI.

Klepněte pro větší obrázek
Design telefonu je inspirován přírodou. Zaoblené hrany mají připomínat kapky vody.

Pod skleněno-kovovým šasi bude pracovat čtyřjádrový procesor HiSilicon Kirin 910T vlastní výroby s taktem 1,8 GHz. V minulosti platilo, že procesory Huawei se výpočetní silou nemohly srovnávat s konkurencí od Qualcommu. Avšak tento procesor je již konečně vyráběn 28nm technologií, proto s jeho hodnocením počkáme až do redakčního testu. K lepšímu výkonu by mu měl dopomoci i grafický čip Mali-450 a 2GB RAM paměť. Mírným zklamáním je vnitřní úložiště s jedinou variantou 16 GB, sic ho půjde rozšířit o paměťové microSD karty až o 32 GB.

Klepněte pro větší obrázek
Rozměry telefonu jsou 139,8 × 68,8 × 6,5 mm a hmotnost činí 124 gramů. Zadní strana je skleněná, vytvořená speciálním procesem ze sedmi vrstev.

„Grufie“ = skupinové „selfie“

Silnou stránkou mají být multimédia. Ascend P7 nabídne 13Mpx fotoaparát s LED bleskem, světelností f/2.0, autofokusem, BSI senzorem od Sony a schopností detekce obličeje a úsměvu. Nechybí samozřejmě ani možnost natáčet videa ve fullHD (max. 30 fps). Fotoaparát by mělo jít ovládat jednoduchými hlasovými povely, nechybí HDR. Pro „selfie“ portréty pak bude možné využít sekundární kamerky s nevídaným rozlišením 8 Mpx. V souvislosti s tímto módním trendem telefon nabídne také Panorama selfie, které se prý skvěle hodí k pořizování "grufie", tj. skupinových "selfie".

Klepněte pro větší obrázek
Funkce Ultra Snapshot umožní uživatelům spustit fotoaparát dvojitým stisknutím dolního tlačítka pro ovládání hlasitosti. Telefon by měl být takto schopný focení během 1,2 vteřiny.

K jejich okamžitému sdílení na sociální sítě využijete bohatou konektivitu. Vše začíná s podporou LTE Cat 4 (800, 900, 1 800, 2 100 a 2 600MHz pásma), pokračuje přes HSPA+ (HSDPA až 42 Mbit/s, HSUPA až 5,76 Mbit/s) a končí u možností bezdrátového připojení skrze Wi-Fi (802.11 a/b/g/n). S Wi-Fi adaptérem se váže i podpora technologií DLNA, Wi-Fi Direct a také Wi-Fi hotspot. Díky duální anténě by měl být telefon schopen lépe přijímat mobilní signál. Abychom učinili za dost přenosovým technologiím, sluší se zmínit i přítomnost Bluetooth 4.0 LE s A2DP. Telefony bude možné jednoduše a rychle propojit prostřednictvím NFC.

Klepněte pro větší obrázek
Telefon by měl být s tloušťkou 6,5 mm nejtenčím LTE smartphonem na světě.

Krásně zakrytý Android

Prostředí novinky Huawei Ascend P7 je postaveno na Androidu 4.4.2 KitKat, jenž je pečlivě schovaný pod grafickou nadstavbou Emotion UI 2.3. Jejím charakteristickým prvkem je absence seznamu aplikací, když vše je dostupné na pohotovostních plochách. Součástí grafické nadstavby by měl i jednoduchý antivirový scanner, úsporný režim nebo režim "Do not disturb".

Podívejte se na Ascend P7 na videu:

Abychom měli základní specifikace kompletní, zbývá doplnit, že nová žiletka s dílny Huawei v sobě ukrývá akumulátor s kapacitou 2 500 mAh. Čínský výrobce na tiskové konferenci odtajnil také uvedení své novinky do prodeje. V České republice se tak stane na konci května ve volné distribuci. Vybraní operátoři začnou telefon nabízet v červnu (černou variantu). Doporučená maloobchodní cena bude 9 990 Kč.

Tiskové snímky Huawei Ascend P7:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
U českých operátorů se bude prodávat pouze černá varianta.
Diskuze (149) Další článek: O2 TV se stěhuje do mobilů, zdarma je jen naprostý základ

Témata článku: Huawei, , , , , Huawei Ascend P6, Huawei Ascend P7, Módní trend, Modelka, SMA, Mez, Mode, Model, Ascend, Skupinový selfie, #Huawei, Okamžité sdílení,