Huawei Honor 3: voděodolné čtyřjádro [preview]

Honor 3 je pokračovatel známého rodu. Nabídne 4,7" displej, čtyřjádrový procesor a certifikaci odolnosti IP57. Nechybí ani 13Mpx fotoaparát.

Společnost Huawei rozšířila známou řadu Honor o třetího zástupce, Huawei Honor 3 (na některých trzích jako Huawei Glory 3). Už od minulého týdne je k zakoupení v Číně skrze vlastní online obchod Huawei. Pokud se Honor 3 dostane i na náš trh (po vzoru dvojice předchůdců by to neměl být problém), bude to v řádu několika měsíců za cenu okolo 7 200 korun.

Klasický, avšak voděodolný Honor

Huawei Honor 3 se na první pohled v ničem výrazném neliší od designového směru svých předchůdců. Plastové tělo, stříbrná linka po obvodu, široký hovorový reproduktor v těsné blízkosti loga výrobce nebo tři senzorová tlačítka pod displejem. Na rozdíl od předchůdců je momentálně dostupná pouze bílá varianta, což se samozřejmě může později změnit. A oproti předchůdcům také přináší třetí generace Honoru navíc něco extra - certifikaci odolnosti IP57. To znamená částečnou odolnost proti vniknutí prachových částic a vodotěsnost po dobu 30 minut v hloubce do jednoho metru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Huawei Honor (Glory) 3 na tiskových snímcích výrobce

Oproti druhému zástupci linie narostl displej Honoru 3 na 4,7", přičemž rozlišení zůstalo stále HD, tedy 720 × 1280 obrazových bodů při použité technologii IPS. Uvnitř novinky najdeme čtyřjádrový procesor Hi-Silicon K3V2E s taktem 1,5 GHz na jádro a rovné 2 GB operační paměti. Procesor je ovšem vyroben 40 nm technologií, jedná se o jádra Cortex-A9 a podle našich zkušeností s tímto procesorem v jiných modelech Huawei bude bohužel Honor 3 výkonově stěží stačit smartphonům o generaci starším. Nutno si však uvědomit, že v tomto případě se na rozdíl od jiných modelů s tímto procesorem nejedná o vlajkovou loď výrobce. Hodnota vnitřní paměti se zastavila na 8 GB a bude rozšiřitelná skrze slot na microSD karty.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Huawei Honor (Glory) 3 - 13 Mpx fotoaparát, infraport a odolnost certifikace IP 57

Honor 3 s rozměry 133 × 67 × 9.9 mm a váhou 138 gramů nabídne baterii o kapacitě 2230 mAh. Na zádech nalezneme 13 Mpx BSI fotoaparát s LED bleskem a pdporou pro FullHD video, zatímco přední kamerka nabídne rozlišení 1,3 Mpx. Z konektivity nechybí Bluetooth, Wi-Fi standardů b/g/n či HSPA+ s rychlostí až 21 Mbps. Podle tiskových snímků by Honor 3 měl obsahovat i infraport. Sluchátkový 3,5 mm Jack je umístěn na spodní straně a z důvodu voděodolnosti je ukryt pod krytkou, zatímco microUSB konektor na horní hraně je odhalen. Huawei Honor 3 poběží na Androidu 4.2.2 s grafickou nadstavbou Emotion UI verze 1.6.

Huawei Honor 3
rozměry a hmotnost: 133 × 67 × 9,9 mm, 138 g
displej: 4,7", kapacitní TFT LCD, 720 × 1 280, 312 PPI
sítě: GSM
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 150 mAh
procesor: Hisilicon K3V2E (4× Cortex-A9, 2 GHz, 40nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
29 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (29) Další článek: Číslo teď ke konkurenci přenesete nově za čtyři dny

Témata článku: Honor, Huawei, , , , Huawei Honor, Huawei Honor 3, Hon, Pře, Huawei + Honor, Huawei / Honor, #Huawei,