Huawei nabije na 50 % za 5 minut. Poprvé snad už za dva týdny v Mate 9

  • Prototyp baterie s extrémně rychlým nabíjením jsme viděli před rokem
  • Teď ji prý dostali do mobilu
  • Má se jmenovat Huawei Mate 9 a představí se 3. listopadu

Už před týdnem jsme si zaspekulovali, že Huawei představí Mate 9 s dvojitým fotoaparátem. V článku najdete celou řadu podrobností, ale teď se objevuje ještě jedna velmi zajímavá informace. Mluví se o tom, že společnost Huawei zapracovala na rychlém nabíjení a se slibovanými parametry se dostává daleko před konkurenty.

Vlastně to celé dává smysl. Rychlé nabíjení pod značkou Quick Charge proslavil Qualcomm, který jej dodává jako součást svých čipsetů. Huawei pro své smartphony vyrábí vlastní čipsety a že experimentuje s rychlým nabíjením, víme už delší dobu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pokud se spekulace potvrdí, Huawei Mate 9 

Před rokem firma předvedla prototyp baterie s anodou obohacenou o tuhu. Kapacitu 3 000 mAh bylo možné dobít na 50 % za pouhých pět minut. V laboratorních podmínkách, samozřejmě. A s nabíječkou o velikosti cihly.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Před rokem se při laboratorním testu baterie dobíjela mimo telefon. To je pro praxi samozřejmě nepoužitelné, ale společnost Huawei slibovala rychlý vývoj. Povedlo se problém vyřešit za pouhý rok?

A teď zpět k aktuálním spekulacím. Ty totiž říkají, že Mate 9 bude možné dobít na 50 % za 5 minut. Přijdou vám ty údaje povědomé? Že by výzkumníci z Huawei dokázali převést technologii z laboratoře do praxe během jediného roku? Uvidíme 3. listopadu!

Diskuze (27) Další článek: Další aktualizace Pokémon Go: bonusy, efektivnější trénink a několik drobností

Témata článku: Huawei, , , , , Huawei Ascend Mate, Huawei Mate 9, Rychlý vývoj, Pop, Min, Pouhý rok, #Huawei, Zajímavá informace, Mat, Laboratorní podmínka, Laboratorní test