Huawei Watch v edici pro ženy s krystaly Swarovski [CES]

Huawei představil speciální edici hodinek Huawei Watch pro ženy. Jsou paradoxně o něco robustnější, ale zato obsahují třpytivé zirkony.

Huawei Watch jsou jedny z nejelegantnějších chytrých hodinek současnosti. Na dámském zápěstí ale jejich základní verze může vypadat přece jen poněkud pánsky. Huawei proto na veletrhu CES 2016 pohotově představil edici určenou pro ženy. Hodinky jsou pozlacené růžovým zlatem, obsahují krystaly Swarovski a prodávat se budou ve dvou variantách – Huawei Watch Jewel a Elegant.

Hodinky mají paradoxně ještě o něco větší ciferník než základní edice (průměr 44 mm) a jejich výška nad zápěstí narostla na 12,5 mm. Díky krystalům Swarovski, které jsou v počtu 68 kusů rozesety po obvodu lunety, a elegantním koženým řemínkům v perleťově bílé nebo safírově modré barvě jejich celkový design zjemnil. Edice Jewel obsahuje krystaly, edice Elegant má jemně vroubkovaný obvod ciferníku. V obou případech jde o nerezovou konstrukci vyrobenou ze za studena kované oceli 316L. Krycí sklo je safírové.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei Watch Jewel

Funkčně se dámské Huawei Watch neliší od loňské unisexové edice. Hodinky obsahují 1,4palcový dotykový AMOLED displej s přepočteným rozlišením 400 × 400 pixelů a hustotou zobrazení 286 ppi při kontrastním poměru 10 000:1. Řemínek hodinek lze vyměnit za jakýkoliv jiný pásem s 18mm šířkou. Hodinky používají operační systém Android Wear a spárovat se dají s androidovými smartphony i iPhony.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei Watch Elegant

Hodinky se s telefonem spojí pomocí Bluetooth (verze 4.1) a dokážou upozornit na příchozí hovory, SMS nebo e-maily. K dispozici je senzor srdečního tepu, gyroskop, akcelerometr, barometr, vnitřní paměť 4 GB a bezdrátovým stream hudby do Bluetooth sluchátek nezávisle na smartphonu. Vestavěná baterie má kapacitu 300 mAh a vydrží na 1,5 dne provozu.

O dostupnosti hodinek Huawei Watch Jewel a Elegant na českém trhu zatím nemáme informace. Cena na americkém trhu bude začínat na 500 dolarech u bezkrystalové verze Elegant (cca 15 tisíc korun s daní), za dražší Jewel posázené zirkony zaplatí zájemce 600 dolarů (cca 18 tisíc korun s daní).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Technické specifikace Huawei Watch Jewel a Elegant:

  • Displej: 1,4palcový AMOLED displej, rozlišení 400 x 400 pixelů a 286 ppi, safírové sklíčko proti poškrábání
  • Tloušťka ciferníku: 12,45 mm
  • Průměr ciferníku: 44 mm
  • OS: Android 4.3 a vyšší, iOS8.2 a vyšší, podpora aktualizací OTA
  • Konektivita: Bluetooth 4.1 BLE, maximální dosah Bluetooth 10 m, WiFi
  • Paměť: 512 MB RAM + 4 GB ROM
  • Baterie: 300 mAh, 1,5 dne výdrž (32 hodin aktivity a 8 hodin spánku), čas dobíjení 75 minut
  • Senzory: šestiosý pohybový senzor (gyroskop + akcelerometr), senzor srdečního tepu (PPG), barometr
  • Funkce: oznámení (hovory, SMS zprávy, emaily, SNS, Google Hangout), hlasová interakce, Google now, mapy, Google Fit, přehrávání hudby, aplikace z Google Play Store
Diskuze (4) Další článek: Samsung představil luxusní kolekci hodinek Gear S2 Classic

Témata článku: Huawei, , , , , , Watch, EDI, Dosah bluetooth, Bluetooth verze, Dámské zápěstí, Krystal, #Huawei, PPG, Safírové sklíčko, Základní edice, Zirkon, Pohybový senzor, Huawei Watch, Celkový design, Kontrastní poměr, Pro +, Zen, Dotykový amoled,