I příslušenství může být zajímavé. Tohle je pro Lumie

Tisková konference Microsoftu, to nebyly jen nové Lumie. Redmondští předvedli i nějaké to nové příslušenství. Je bezdrátové a barevné.

Na tiskové konferenci na veletrhu IFA 2014 představil Microsoft trojici nových Lumií. Selfie smartphony Lumii 730 dualSIM a Lumii 735 spolu s cenově nejdostupnějším PureView fotomobilem, Lumií 830. Na podiu se objevilo i zajímavé příslušenství, pojďme si jej představit.

Bezdrátové sdílení obrazu (HD-10)

Od Windows Phone 8.1 umí Lumie zrcadlit obraz například na PC, za pomocí nainstalovaného desktopového programu. Nyní Microsoft uvedl příslušenství k jakémukoliv kousku spotřební elektroniky, které má displej a HDMI konektor. Malý puk je skrze HDMI konektor připojen k cílovému zařízení, skrze microUSB potom do elektrické sítě. Podporuje NFC, takže ho jednoduchým dotekem spárujete s vaší Lumií a obraz už se přenáší. V nastavení telefonu je možné zvolit, zda-li se bude zobrazovat i místo dotyku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sdílení obrazovky za pomocí bezdrátového puku HD-10 (obr: conversations.nokia.com)

NFC disk je z puku oddělitelný, takže může být přenášen. Telefon se následně spojí přes Wi-Fi Miracast se samotným pukem a projekce může začít. Kvalita výstupu je příjemných 1080p. Podle produktových stránek je toto příslušenství komaptibilní s telefony všech operačních systémů, které podporují Miracast. Puk HD-10 bude dostupné v bílé nebo černé barvě od konce tohoto měsíce, a to za cenu okolo 2200 korun bez DPH.

Bezdrátová nabíjecí podložka (DT-903)

Evolucí předchozí nabíjecí podložky DC-900 vznikl tento nový kousek příslušenství. Novinka samozřejmě podporuje technologii NFC standard QI, ale nové také Bluetooth LE, takže dokáže LED diodami po obvodu indikovat, že je váš telefon vybitý, nebo také příchozí notifikaci. V bílém, zeleném a oranžovém provedení by se tato podložka měla začít prodávat příští měsíc za cenu okolo dvou tisíc, a to rozhodně není málo!

Klepněte pro větší obrázek
DC-903 je vylepšena o diody, které indikují například zmeškané události (obr: conversations.nokia.com)

Nabíjecí kryt pro Lumii 735 (CC-3086)

Nokia 735 nemá zabudované bezdrátové dobíjení standardu QI, každopádně je na tento způsob dobíjení připravena. V šedé, zelené a oranžové barvě se bude zadní kryt s cívkou prodávat za 400 korun bez DPH. Dostupnost nebyla oznámena. Bude zajímavé sledovat, zda-li bude mít Lumia 735 kryt s cívkou již z výroby a toto je možnost pouze změnit barvu, nebo bude třeba tento kryt pro podporu bezdrátového nabíjení dokoupit. Řeč výrobce na produktové stránce bohužel ukazuje na druhou variantu. Případná invetsice však naštěstí nebude vysoká.

Klepněte pro větší obrázek
Bude mít Lumia 735 tento kryt už v krabičce, nebo jej bude nutné kupovat? (obr: conversations.nokia.com)

Nabíjecí kryt s flipem pro Lumii 830 (CP-627)

To Lumia 830 určitě s krytem, který na sobě bude mít cívku pro bezdrátové dobíjení standardu QI, přijde rovnou z výroby. Pokud by se vám ale zachtělo elegantního flipového pouzdra, které ochrání i displejovou část telefonu, budete si jej od příštího měsíce moci zakoupit v šedé, oranžové a zelené barvě za cenu okolo 700 korun bez DPH.

Klepněte pro větší obrázek
Elegantní flipové pouzdro pro novou Lumii 830 (obr: conversations.nokia.com)

Miniaturní bezdrátový nabíjecí puk (DT-601)

Jako ideální řešení pro ty, kteří chtějí bezdrátově dobíjet i na cestách, myslí Microsoft bezdrátový puk DT-601. Jedná se o dosud nejmenší bezdrátovou nabíječku, kterou výrobce uvedl, a která se již nějaký ten pátek prodává. K dostupné černé, bílé, žluté, červené a cyan přibude nově oranžová, a to již tento měsíc za přibližnou cenu 800 korun bez DPH.

Klepněte pro větší obrázek
Již prodávaná nabíječka DT-601 se dočká i oranžové barvy (obr: conversations.nokia.com)
Diskuze (21) Další článek: Superlevný tablet s Windows od Toshiby naživo [IFA]

Témata článku: Microsoft, Nokia, , , , , , Nokia Lumia 730, Nokia Lumia 735, Nokia Lumia 830, Nový kousek, Pro +, Bluetooth Le, Koma, Cílové zařízení, Nabíjecí podložka