iGet BlackView BV6000: čtvrtkilový obrněnec s Androidem [recenze]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 20

Názory k článku

avatar
14. 05. 2017 22:34

Telefon mám 5 měsíců, a teď na jaře začínám vnímat jeho zásadní nedostatek, v podobě že venku, za slunečného dne, nejde na displeji skoro nic vidět a musím najít stín. Jas displeje je samozřejmě na maximum.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 02. 2017 09:49

Mám pár mesiacov za asi 190 peňazí z ebay.de (bez iGET), sedmičkový Android zatiaľ neprišiel a ručne ho dávať nebudem. Celkovo spokojnosť, okrem:
- reakcia prebudenie tlačítkom niekedy naozaj trvá aj dve sekundy,
- nikdy som nemal toľko zmeškaných hovorov, pretože ich vonku NEPOČUJEM, hlasitosť vyzerá že je spoločná a nechcem potom v robote budiť kolegov (joke) pri každej SMS alebo maili (profily sa mi nechce prepínať ani skúmať SW ktorý by to robil podľa polohy alebo tak čosi),
- po štyroch rokoch s Xperiou Acro S (dock v balení) mi pripadá nabíjanie káblom úplne hlúpe.
Pády aplikácií som nezažil, nezmysly ako Facebook leteli preč. Design sa mi páči a správne tu bolo poznamenané, že "IP-68" je dobré na nahmatanie a správne otočenie. A som rád, že blesková dióda slušne svieti. A ešte že ho môžem vypnúť na noc a budík telefón zobudí aj tak.Foťák nie je taký strašný, všetky nastavenia som dal po naštudovaní čo znamenajú na OFF (ZSD a podobné voloviny, zhoršujú obraz) a fotím bez scene režimu s ručnou bielou do 5 mpx (načo viac).Ako alternatívu som ešte obzeral Kyocera DuraPro, ale ešte sa asi nedá kúpiť.Edit: Jo ešte nejaká notifikačná LEDka by sa zišla.
Edit 2: Možno ešte dodám, že hoci som maniak do prechádzania všetkých menu, s BV6000 sa držím na uzde a schválne nič moc neinštalujem a nenastavujem, lebo s Androidom 7 tak či tak spravím totálny reset a zbytočne by som to robil 2x. Aktuálny SW: BV6000_Blackview_V01_20161025.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 02. 2017 08:52

Ta recenze je opravdu paskvil. Čtu mobilmanii asi 10 let, ale až tato recenze mě přiměla si zřídit diskuzní účet.
Telefon vlastním asi půl roku a se žádnými problémy co autor popisuje jsem se nesetkal. Mám koupenou variantu iGET (nikoliv přímo Čínu).
- Aplikace se mi za celou dobu nesekla ani jedna a že jich mám dost.
- S mikrofonem nemám vůbec žádný problém, všichni mě slyší v pohodě jak přes GSM, Viber tak i hlasitý odposlech.
- Pocitově nízká životnost krytek - to je fór? Půl roku telefon intezivně dobíjím, používám sluchátka, datové kabely a krytky drží jak přibité.
- Hluboké konektory jsou právě kvůli utěsnění - tento systém používá více výrobců a není na tom co kritizovat.
- Špatná optimalizace - WTF? Telefon je svižný, nikdy jsem na nic nečekal, výdrž baterie je skvělá. Při všem zapnutém Wifi, GPS, Data, Synchronizace - 3 dny úplně bez problému a ještě mi 30% zbývá.
- Za půl roku telefon dostal 2x OTA aktualizaci. Naposled začátkem prosince 2016.
Vlastnil jsem mnoho odolných telefonů - CAT, Evolveo, .... ALE iGET (Blackview) je to nejlepší co jsem kdy měl.Ještě k rozdílům mezi iGET a Blackview. U iGET dostanete za vyšší cenu nejen záruku a servis v ČR včetně prodeje náhradních dílů a skvělou technickou podporu. iGET uvádí, že mají jejich varianty přístroje lehce odlišná PCB (kvůli CZ homologaci?). A telefon je přeložen ze 100% do češtiny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 02. 2017 19:13

Tato recenze je jednim slovem opravdu - fiasko.Telefon vlastnim uz od predprodeje, za nejakych 169$..za ceskou distribuci, ktera je silene draha uz clovel nemuze, doporucim obednat spise z alexpressu nebp tinydeal. Android se aktualizaje, a to pomerne často..mimo nekolik hotfixu pres OTA, uz vysel i Android 7, ktery je naprosto stabilni, a za nekolik tydnu pouzivani jsem nevidel byt jen jedinou hlasku o padu jakekoliv aplikace, nebo jeji prodlevu. Je to vlastne nejoladenejsi system, bez bloatwaru, ktery jsem kdy na svem telefomu mel nainstalovan. Taktez - tlacitka fungujou vzdy (az na mokre prsty) a system je dokonale svizny, mobil se po wake-up otevre do jedine sekundy. Mikrofon nevadi zadnemu umisteni, vsichni me slysi v pohode...Vzhled je pro me primo TOP, krytky ohybam nekolik mesicu a porad jsou jako nove. Nevim proboha co to autor testoval, ale tyhle minusy jsou fraška. A totalni.Za me nejlepsi stroj, za skvelou cenu, ktery jsem kdy mel. Ma svoje minusy, jako absence notifikacni diody, ne prilis kvalitni fotoaparat, nebo potreba delsi kabelaze (na co je nekomu outdoor telefon kdyz neumi pouzit nuz...). Mam ho samozdrejme rootnuny s TWRP, interface je vec nazoru..staci nainstalovat launcher a vše je jinak. BFU zkratka helio x10 8x 2,0ghz a 3gb ram musi stačit.Vynachvuju si ho a to uz delsi dobu. Zazil vodu, koupani v pivu, dost osklive pady i kotrmelce . Stale zije na vybornou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 02. 2017 15:32

Používám tento telefon podstatně déle než redaktor. Umístění mikrofonu není ideální, ale já s tím problém nemám. Co je ale horší, pokud přepnete na hlasité telefonování, tak má druhá strana problém vás dobře slyšet. Dotazoval jsem se na to a je to daň za odolnost (tj. mikrofon je chráněn v plastu).
Štítek s IP-68 by tam pravda být nemusel, ale na druhou stranu se podle něj velice dobře orientuje otočení telefonu ve tmě nebo po povystrčení v kapse. Konektory jsou hluboké, ale na sluchátka ten můj stačilo opravdu jen mírně seříznout gumu jacku. Aplikace se mi vůbec nesekají, vše běhá bez problémů a rychle. Že redaktorovi vadí vzhled ikon? Tady je vidět, jak jsou ty recenze individuální, já s tím třeba sebemenší problém nemám a ikony se mi líbí (FB jsem našel na první pohled ), ... nebo "pocitově nízká životnost krytek konektorů." Kalibroval si redaktor kompas? V jiných diskuzích jsem na něj četl chválu. Fotoaparát je pro mne naprosto podružný, takže to nemohu soudit, ale zatím mi k danému účelu posloužil bez problémů (je ale pravda, že by bylo klidně kvalitnější menší rozlišení bez interpolace, více pixelů neznamená automaticky lépe). Při zapnutém adaptivním nastavení jasu displeje vydrží BV6000 v pohodě i 10 dní (cca 10% baterie za den dolů), ale třeba to bude tím, že téměř nemám zapnuté Wifi a bluetooth. Senzorová nebo hardwarová tlačítka? Dle mého je to věc názoru. Celý den mačkat hardwarová tlačítka, nevím nevím... Spíše mi vyhovují senzorová (a to jsem velký příznivec hardwarových tlačítek!). Je pravda, že by ale mohla být lépe podsvícená, ale fungovat se s tím bez problémů dá. Abych to shrnul, ty mínusy za mne bych dal tak za polovinu věcí, než redaktor (dávat mínus za to, že má pocit... no nevím nevím). Podle mne je to výborný telefon, za tu cenu nemá konkurenci a pokud se dalšímu vydání povede vychytat mouchy, tak by to byla bomba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 02. 2017 13:01

Kokurenci muze byt Ulefone Armor, s mensi baterkou a bez barometru, ale se stejnym zamerenim. Mam jej mesic a zatim vadi pouze obdobne tragicky fotak a pomaly prvni fix GPS. Pristi tyden je kvuli tomu ocekavan update ROM. Ikonky jsou taky neumele premalovane, ale to neni nic co by neslo resit i bez root pristupu. Jinak prostredi reaguje jak ma a nepada.
Ja jej mam z Ciny, v CR se prodava pod hlavickou "E-pad", coz je poze prekupnik stejne jako iGet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 02. 2017 10:47

Pozor - iGet je jenom jakýsi distributor, který inkasuje několik tisíc z každého prodaného telefonu! Výrobcem je Blackview. Tento mobil jsme koupili o dva tisíce korun levněji bez "iGet" v názvu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 02. 2017 08:56

Na design se nehledi? To jako vazne myslite ze ty naprosto od sebe nerozlisitelne tisice mobilu od "vehlasnych" znacek designu ala mýdlo jsou designove zazraky? Naopak "noname" cinani a outdoor telefony jsou jeste jedny z mala telefonu kde jeste slovo originalni design ma svuj puvodni vyznamPS. Siemens M65 byl tak dle toho blabolu s designem na poslednim miste?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 02. 2017 07:58

To je zajímavý jak tyhle superodolné smartphony vždycky zabije výkon, nulová podpora a tragický foťák. Opravdu to jsou položky tak konkstrukčně a nákladově náročné, že nejde vyrobit podobně odolnou obdobu třeba Honoru 8 ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 02. 2017 01:49

Telefon mám půl roku a sem s nim spokojenej, jen mně štve že není žádný update androidu a po psaní s výrobcem asi ani nebude, dalsí co je - pomalé odemykání a u většiny telefonů odchází reproduktor. Jinak max spokojenost i co se týče výdrže baterie za mně +

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor