iPhone 8 má být ve třech velikostech a minimálně jedna přinese OLED displej

Ikonický telefon a pro mnohé etalon smartphonů iPhone oslaví příští rok 10. narozeniny. Už jen proto se od Applu čeká něco velkého. Americká firma ale moc dobře ví, že s prakticky tři roky stejným designem už nelze pokračovat. Nová generace iPhonu 8 má přinést rovnou tři velikosti smartphonů, které budou zhotoveny z jiných materiálů a budou obsahovat displej s modernější technologií.

Portálu Nikkei Asian Review se podařilo z údajně věrohodných zdrojů získat informaci o počtu nových modelů iPhonu 8. Ty by měly být nově celkem tři – s úhlopříčkou displeje 4,7 palce, 5 a 5,5 palce. Apple se pěti kovových generací údajně vrátí ke skleněnému povrchu zad. Kryty mají dodávat čínské společnosti Biel Crystal a Lens Technology. Pevnost telefonům dodá kovový obvodový rám.

Minimálně jeden z nových iPhonů 8, pravděpodobně ten největší, má přinést poprvé OLED technologii displeje a je pravděpodobné, že displej bude zakřivený. Apple dosud používal výhradně levnější IPS panely nebo jejich modifikace (např. LTPS displej u iPhonu 7). Dodávky OLED displejů pro nové iPhony potvrdil portálu Nikkei Asian Review přímo jeden z prezidentů japonské společnosti Sharp, kterou letos v létě koupil tchajwanský Foxconn za více než šest miliard dolarů. Právě Foxconn bude opět generálním montérem nových jablečných telefonů.

Úvodní foto: ConceptsiPhone

Diskuze (55) Další článek: LG doprodá modulární G5 v podobě „očesané“ speciální edice. Cena však klesne skoro na polovinu

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 8 256GB, Displej, Velikost, Nikkei Asia, Americká firma, Mini, Concepts, Lens, OLED displej, Stejný design, Min, ? Displej, Mini +, Jablečný telefon, IPhone OS,