Jak funguje samoopravitelný lak na LG G Flex [video]

LG nám v laboratoři předvádí, jak se sám umí zahojit lak na zádech ohnutého superphonu G Flex. Poradí si ale i s běžnými oděrkami z reálného světa?

Když korejská společnost LG představila zahnutý smartphone G FLex, zmínila také speciální ochrannou vrstvu aplikovanou na zadní kryt. V případě poškrábání se má během několika minut sama opravit. Hezky se to četlo, ale těžko jsme si něco takového dokázali představit v praxi. Teď výrobce zveřejnil video, které zmíněný povrch srovnává s konvenčním.

Hezké, že? Video však znevažuje fakt, že jde o laboratorní test provedený samotným výrobcem. Telefon se ale dostal k prvním uživatelům, a tak je možné na internetu najít řadu nezávislých testů. Tady je jeden z nich, provedl jej blogger Marques Brownlee (YouTube.com/mkbhd). Už víme, že si povrch poradí s velmi tenkými škrábanci způsobenými ocelovým kartáčem, to ale příliš neodpovídá typickému poškrábání z reálného světa. Takže co obyčejné klíče, nebo dokonce nůž?

Jak jde vidět, samoopravovací povrch LG G Flex funguje i v reálném světě. Zajímavé je, že procesu „hojení“ můžete pomoct zvýšením teploty povrchu. Škrábance úplně nezmizí, ale už jejich minimalizace je krokem kupředu. Zázraky nečekejte, jakmile škrábnete nejen lak, ale i plast pod ním, tak vám nic nepomůže, přesto LG zaslouží pochvalu!

Diskuze (7) Další článek: Jak O2 měří sítě: na LTE zatím stačí mobil

Témata článku: LG, , , LG G Flex, Marques Brownlee, F +, Sam, Flex, Jak, Nezávislý test