Jak Microsoft nepředstavil Windows Phone 7 (video)

Operační systém Microsoft Windows Phone 7 je mezi námi. Hned od začátku bude také v ČR, i když se budeme muset smířit s omezeními.

Microsoft včera představil světu finální verzi nového operačního systému Windows Phone 7. Paradoxně ani hlavní tisková konference pořádaná v New Yorku (s účastí Steva Ballmera), ani ta lokální v Praze (s účastí MobilManie) nebyla až tak úplně o samotném operačním systému. Viděli jsme sice demo, mohli jsme si osahat funkční WP7 telefony, ale spíše to bylo o dostupnosti systému, startu prodeje, představení výrobců a operátorů, kteří se na projektu podílí.

Microsoft bohužel celou záležitost omezuje informačním embargem a podle podepsané smlouvy můžeme publikovat pouze holá fakta, nikoliv naše osobní dojmy z WP7, nebo jednotlivých přístrojů. Moc rád bych vám pověděl, jak krásné a sobě navzájem podobné nové WP7 mašinky jsou, moc rád bych vám je ukázal na fotkách, ale nemohu. A cítím křivdu, protože američtí novináři fotky i svá preview uveřejnit mohou (nebo nemohou ale uveřejnili?). Nicméně mohu vám prozradit, že jeden WP7 komunikátor už v redakci máme a až ve čtvrtek 21. října padne informační bariéra, vychrlíme na vás všechno naráz.

Zatím si tedy přečtěte preview nových WP7 telefonů zpracovaná na základě strohých tiskových zpráv, prohlédněte si oficiální fotografie. Mrkněte se také, jak to vypadalo na tiskovce v New Yorku, pusťte si náš krátký rozhovor s panem René Keyzlarem z Microsoftu, nebo další tři rozhovory s lidmi z HTC, Samsungu a LG (zástupci firmy Dell se české tiskové konference nezúčastnili).

Diskuze (47) Další článek: LG Optimus 7Q: také WP7 mají QWERTY

Témata článku: HTC, LG, Microsoft, Samsung, , , , LG Optimus, LG Optimus 7, LG Optimus 7Q, Micro, Windows!, Win, Jak, Mic, Rey, Phone, Wind