Joystick pro Nokie: jak s klackem na hada

Také jste propadli magickému hadovi bydlícímu uvnitř vaší Nokie? Chcete být při hraní lepší než ostatní? S originální joystickem, který připojíte přimo na mobil, to není problém.
Také jste propadli magickému hadovi bydlícímu uvnitř vaší Nokie? Chcete být při hraní lepší než ostatní? S originální joystickem to není problém.

O lovu hadů pomocí klacíku vyprávěli již svého času členové souboru divadla Járy Cimrmana. Biologická potřeba znalosti hada jako organického tvora však dnes ustoupila do pozadí, protože každý ví, že had je zejména hra na telefonech Nokia. Byla to jedna z prvních her, kterou mobilní telefony měly, a had dosáhl nesporné obliby všude, kde jej bylo možné hrát. (Nokia bez hada by snad ani nebyla Nokia.)

Jako po másle

Klasické ovládání pohybu hada pomocí tlačítek klávesnice ale nemusí každému vyhovovat, proto vznikl joystick SnakeBITE!, který ovládání hada velmi usnadňuje. Sestává ze tří částí: ovládací páčky, úchytky a redukcí. Celá konstrukce se nasadí na tlačítka mobilu. Když páku posunete nahoru, ovládací kříž stiskne tlačítko 2 a had se sune na sever. Věřím, že ostatní směry není nutné popisovat.

Díky redukcím je možné jednoduchý joystick použít na více typech Nokií, na modelech 3210, 5110, 6110, 6150 a 7110. V blízké době by měly být podporovány také Nokie 3310 a 6210. Výčet těchto telefonů vede k zajímavé úvaze: Nokia již hodně dlouhou dobu vyrábí stejně široké telefony.

Pionýr

Podobná zařízení jsme mohli vídat v dobách počítačově–herního pravěku, kdy koupě skutečného joysticku představovala příliš vysokou investici. V oblasti mobilních telefonů však patří výrobku SnakeBITE! zasloužené první místo. S jeho pomocí se had hraje skutečně lépe, byť se výška telefonu zvětší o dobré čtyři centimetry.

Infobox:

  • Zdroj: GSM4U
  • Telefon: 05 / 43 25 44 56
  • Cena: 329 Kč

Po uzávěrce: Distributor, společnost GSM4U, nám sdělila, že joystick pro modely 3310, 3330 a 6210 je již k dispozici.

Diskuze (10) Další článek: Jaký byl váš úplně první mobilní telefon?

Témata článku: Nokia, , Jak, Joystick, Pro +