Kmashi Power Bank: se smartphonem týden v divočině

Kapacita 10 Ah je slušná porce, která váš smartphone udrží na živu týden, nebo velmi intenzivní víkend. Mezi tím může vyčkávat na dně batohu.

Externím akumulátorům jsme se na MobilManii věnovali už několikrát a vždy je to o unikátním mixu vlastností, výhod a nevýhod. Otestovali jsme třeba model Nokia DC-16. Vejde se do každé kabelky a průměrnou baterii mobilu dobije jednou. Zkusili jsme také iGO Anywhere, jehož výhodou je způsob použití – funguje jako běžná USB nabíječka, která dokáže dobíjet i bez elektrické zásuvky. Kapacita akumulátoru není velká, ale stačí na to, aby váš smartphone zvládnul náročný pracovní den.

Dnes si představíme externí akumulátor Kmashi Power Bank, jehož rozměry a hmotnost jsou sice větší (120 × 75 × 15 mm a 235g), než u konkurence, zato však ostatní převálcuje obří kapacitou: 9 600 mAh, pro zjednodušení 10 Ah. Co to znamená v praxi?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Power Bank je kvádr velikosti pánské peněženky.

Z Kmashi jsem nabíjel „jednodenní smartphone“ (tzn. v mém režimu používání vydrží jeden pracovní den) HTC Sensation XL a povedlo se to čtyři-a-kousek-krát. iPhone 4S to otočil dokonce pětkrát. Když vezmeme v úvahu kapacity baterií 1 600 mAh, resp. 1 420 mAh, znamená to účinnost předání energie někde mezi 70 a 75 %. Jinými slovy to je ten týden se smartphonem v divočině, o kterém jste četli už v nadpisu. To ale budete muset s energií šetřit. Když se do spotřeby pořádně opřete (zapnutý displej, internet, GPS), Kmashi zaopatří váš telefon po celý víkend.

Univerzální USB na výstupu svádí k dobíjení čehokoliv s kabelem a většinou to opravdu funguje. Povedlo se to s kompaktním fotoaparátem, iPadem, nebo Asusem Nexus 7, narazil jsem pouze u 10" Samsungu Galaxy Tab (zřejmě vyžaduje větší nabíjecí proud).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
V balení najdete nástavce pro nabití všeho možného. Stejně dobře ale poslouží USB kabel dodaný k vašemu přístroji
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hlavním materiálem je kov, reputaci kazí plastový lem spojující oba plechové díly.

Energie ale teče také opačným směrem. Kmashi Power Bank je dobitá za asi osm hodin, ideální tedy je vyřídit to přes noc. Jestliže na výstupu je univerzální USB a přibalené redukce jsem díky tomu ani nevyndával z krabice, pro nabití akumulátoru musíte mít miniUSB kabel. Škoda, microUSB by byla lepší volba, zvýšila by se tím šance, že si zapomenutý kabel od někoho vypůjčíte.

Posledním zásadním parametrem je cena. Za 979 Kč u konkurence koupíte několikanásobně menší kapacitu akumulátoru, takže v poměru výkon/cena Kmashi skóruje. Neplatíte tady za značku, ani design, který u tohoto typu příslušenství hraje nevýznamnou roli.

Diskuze (21) Další článek: Náš člověk v New Yorku: Podivná strategie Applu [komentář]

Témata článku: , Apple iPhone 4GB, Google Nexus 7, Google Nexus 7 (2. generace), Google Nexus 7 (2. generace) 16GB LTE, Google Nexus 7 (2. generace) 32GB LTE, Google Nexus 7 (2. generace) 32GB Wi-Fi, Google Nexus 7 16GB 3G, Google Nexus 7 32GB 3G, Google Nexus 7 32GB Wi-Fi, Google Nexus 7 8GB Wi-Fi, HTC Sensation, HTC Sensation XE, HTC Sensation XL, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Nabíjecí proud, Power Bank, Hlavní materiál, Univerzální usb, Unikátní mix, Div, Smartphone, Ban, Bank