Konec námluv: Majitel Dial Telecomu koupí U:fona

Majitel společností Dial Telecom a Volný se stane novým 100% vlastníkem MobilKomu, provozovatele U:fona. Čeká se jen na posvěcení úřadů.

Společnost MobilKom, provozovatel mobilní sítě U:fon, dnes ve své tiskové zprávě potvrdila, co si špitali už i vrabci na střeše. Operátor U:fon byl na prodej a v námluvách si konečně našel nového strategického investora. Je jím společnost Divenno Holdings Limited, která v Česku vlastní společnosti Dial Telecom a Volný.

Na základě dohody s dosavadním majoritním akcionářem, investiční skupinou Penta, Divenno koupí 100% akcií MobilKomu. Transakci podle tiskového oznámení zprostředkoval dosavadní management MobilKomu. Podmínkou jejího úspěšného dokončení je souhlas Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a rovněž se k ní vyjádří financující banka MobilKomu, China Development Bank.

Dial Telecom

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti činí v současnosti 4500 kilometrů v rámci České republiky a 80 km kabelových tras s přibližně 7700km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze.

„Role finančního investora – Penty – byla splněna v první start-up fázi projektu MobilKom. Nyní přichází strategický investor, který má v oblasti telekomunikací v České republice dlouhodobé plány,“ říká Tomáš Budník, generální ředitel MobilKomu. „Divenno má zájem posilovat svoji pozici na českém telekomunikačním trhu a spojení provozovatele fixní infrastruktury s mobilním operátorem do sebe zapadá,“ říká Zdeněk Sivek, předseda představenstva Dial Telecom, a.s.

Podle slov místopředsedy představenstva Dial Telecom, a. s., Aleše Zemana, bude nový majitel dále spolupracovat se současným managementem MobilKomu. Stejný zůstane také vztah společnosti k zákazníkům, jichž se vlastnické změny při užívání služeb nijak nedotknou. Do budoucna se možná dočkáme konvergence služeb poskytovaných v současnosti zvlášť Dial Telecomem a U:fonem, nyní se však k jakýmkoli dalším souvislostem plynoucím z nové vlastnické struktury nechce vedení MobilKomu vyjadřovat.

Diskuze (21) Další článek: Nexus S v ČR: Vodafone nabídne über-Androida

Témata článku: , , Telecom, Tiskové oznámení, Optický kabel, DIA, Úspěšné dokončení, Konec, Majitel, F +, Mobilkomu, Fon