Lenovo Helix: nová hvězda tableto-notebooků [CES]

Ještě před zahájením CESu jsme si mohli prohlédnout jeden z možných hitů výstavy, nový hybrid tabletu a ultrabooku od Lenova.

Na akci CES Unveiled v předvečer CESu se prezentují zejména menší firmy, které se snaží zaujmout novináře. Jednou z těch výjimek je Lenovo s počítači, které teprve ukáže později na tiskové konferenci. Samozřejmě na stánku byl k vidění X1 Carbon Touch, dotyková verze exkluzivního ultrabooku, zaujala nás ale novinka ThinkPad Helix.

Konstrukce není neobvyklá, stejná jako u Asusu Transformer, ale Lenovo přece jen udělalo něco navíc. Předně můžete celý tablet otočit a přiklopit na klávesnici displejem vzhůru. Tablet pak nespoléhá s konektory jen na základnu a i bez doku nabídne USB, Display port, a SIM pro datovou kartu. Podobně jako u Transformeru je tady akumulátor v klávesnici, takže samotný tablet prý zvládne 6 hodin, klávesnice přidá další 4 hodiny.

Uvnitř je přitom plnohodnotný procesor Core i5 nebo i7 a Full HD displej s úhlopříčkou 11,6" a jasem 400 nit (pokud vám nit nic neříká, je to zkrátka jasnější než obvykle). Cena by se měla pohybovat okolo 1400 dolarů, když uvážíme, že ultrabooky lavírují okolo hranice 1000 dolarů, je to přece jen více, ale tady je ten tablet přece jen elegantní a velmi dobře použitelný i samostatně.

Lenovo ThinkPad Helix ve zkratce:

  • ultrabook s odnímatelnou klávesnicí
  • úhlopříčka displeje 11,6", IPS, rozlišení 1920 × 1080 bodů
  • procesory Core i7 nebo Core i5
  • Bluetooth, Wi-Fi, NFC, 3G/LTE
  • hmotnost tabletu 816 g
  • výdrž až 10 hodin
Diskuze (8) Další článek: Nvidia Project Shield: začátek ve velkém stylu [CES]

Témata článku: Lenovo, , , Procesor core, Lenovo ThinkPad, Note, ThinkPad, Tab, Hvězda, Notebook, Nov,