Lenovo to zkusí s Windows 10 Mobile. Zatím jen v Japonsku

Lenovo rozšíří prořídlé řady výrobců, kteří využívají systém Windows 10 Mobile ve smartphonech. Čínská značka ale nenabídne tuto alternativu globálně. Smartphone si u výrobce objednal japonský operátor, který jej do nabídky zařadí jako Lenovo Softbank 503LV. Jde o zařízení střední třídy, které ale bude splňovat minimální požadavky pro využití funkce Continuum.

Klepněte pro větší obrázek
Lenovo Softbank 503LV (foto: Microsoft Japan)

Windowsové Lenovo nabídne klasickou pětipalcovou úhlopříčku displeje s HD rozlišením, o výkon se postará procesor Qualcomm Snapdragon 617. K dispozici budou 3 GB RAM a 32GB vnitřní úložiště. Telefon dostal dvojici fotoaparátů s rozlišením 8 Mpx (hlavní) a 5 Mpx (přední). Baterie disponuje kapacitou 2 250 mAh.

Novinka bude v portfoliu operátora tvořit zajímavou alternativu k iPhonům a smartphonům s Androidem. Právě dvě největší mobilní platformy si japonský trh dělí zhruba stejným dílem a pro ostatní systémy nezbývá mnoho místa. Uvidíme, jak si Lenovo u Softbanku povede a zda třeba podobný model nabídne v budoucnu i na globálním trhu.

Diskuze (13) Další článek: Monohm Runcible je kruhový antismartphone a lék na dnešní online dobu

Témata článku: Lenovo, , , , , , Acer Jade Primo, Funkce continuum, Podobný model, Ostatní systém, Windows!, MOBI, Japonský operátor, Win, Mobil, Wind, Softbank