Lenovo Vibe X3: multimediální smartphone s hi-fi zvukem

Těsně před Vánocemi se dostává do prodeje aktuální top smartphone Lenovo. Vibe X3 má skvěle fotit, nahrávat i přehrávat.

Lenovo necelý měsíc po čínské premiéře posílá do prodeje svůj aktuálně nejvyšší smartphone. Lenovo Vibe X3 je 5,5palcové multimediální zařízení, jež má nabídnout kvalitní zvukový výstup jak do osazených stereoreproduktorů s technologií Dolby Atmos a celkovým výkonem 3 W, tak i do připojených sluchátek. Poprvé u Lenova byl použit 21Mpx hlavní fotoaparát. Smartphonu nechybí ani čtečka otisků prstů.

Klepněte pro větší obrázek

Řada X u Lenova vždy patřila dobře vybaveným a zároveň stylově vyhlížejícím zařízením. Vibe X3 upustil od vrstveného, barevně rozmanitého designu a sází na kombinaci kovu a skla v zaobleném provedení, podobně jako podzimní model Vibe S1. Výrobci se daří zmenšovat rámečky okolo displeje, a tak může být většina plochy přední strany věnována 5,5palcovému FullHD IPS panelu. Lenovo se nevzdává ani ovládacích senzorů umístěných mimo plochu displeje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

O výkon se stará šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808 a 3 GB RAM. Smartphone se na českém trhu prodává v provedení s 32 GB vnitřní paměti a s podporou funkcí dualSIM a LTE včetně nižších frekvenčních pásem. Druhý slot je hybridní, můžete volit mezi druhou SIM nebo paměťovou kartou. O kvalitní podání hudby se stará kodek Wolfson, trojice zesilovačů od Texas Instruments a výkonný 32bitový DAC převodník Sabre. Tři jsou také vestavěné mikrofony, které mají zajistit kvalitní nahrávání zvuku.

Lenovo použilo 21Mpx CMOS snímač IMX230 od Sony, který japonská společnost používala ještě u loňských vlajkových Xperií Z3. Přední kamera disponuje rozlišením 8 Mpx. O rychlé nabíjení baterie s kapacitou 3 500 mAh se stará technologie Qualcomm Quick Charge 2.0. Konektivitu vedle datové sítě zajišťuje ještě Wi-Fi (802.11 b/g/n/ac) a Bluetooth 4.1. Bezkontaktní technologii NFC výrobce nepoužil, nedostalo se ani na infraport.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zařízení pracuje s operačním systémem Android 5.1 Lollipop a nadstavbou Vibe UI. V telefonu jsou již tradičně předinstalovány aplikace SHAREit a CLONEit, které umožní bezdrátově sdílet soubory mezi několika zařízeními. Aplikace SYNCit umožňuje zálohovat a obnovovat kontakty, SMS zprávy a protokoly volání. Smartphone patří k těm větším – v pase měří 9,3 mm a váží 175 gramů.

Lenovo Vibe X3 už je v tuto chvíli na pultech českých prodejen v bílé barvě za doporučenou koncovou cenu 12 999 Kč.

Diskuze (50) Další článek: Google naučil Fotky sdílené galerie. Fungují i v ČR

Témata článku: Lenovo, , , , , , Lenovo Vibe S1, Lenovo Vibe S1 Lite, Lenovo Vibe X3, Shareit, Stará technologie, Ovládací senzor, CMOS snímač, Nejvyšší smartphone, Kvalitní podání, F +, Smartphone, Necelý měsíc, SMA, Druhý slot, Šestijádrový procesor, Multimediální zařízení, Celkový výkon, Podzimní model, Multi,