Lenovo Vibe Z2 Pro: tenký phablet láká obří baterkou

První firemní phablet od Lenova je nacpaný skvělým hardwarem. Fotoaparát má 16 Mpx a optickou stabilizaci, baterie pak disponuje kapacitou 4 000 mAh.

Pomalu se blíží berlínský mobilní veletrh IFA a mnoho uživatelů čeká na představení phabletu Samsung Galaxy Note 4. Již nyní však byl představen jiný velmi zajímavý přírůstek mezi phablety. Čínské Lenovo totiž představilo nový Lenovo Vibe Z2 Pro. Vůbec první phablet od tohoto výrobce se ihned zařadí mezi absolutní elitu. Mezi jeho největší přednosti se řadí displej s QHD rozlišením a baterie s obří kapacitou, která mu zajistí dostatečnou výdrž.

Klepněte pro větší obrázek
6palcový displej obklopují tenké rámečky, aby se telefon dal co nejlépe ovládat.

Samozřejmě, že největší pozornost bude poutat 6palcový IPS displej s QHD rozlišením, který nabídne jas až 500 nitů. To je srovnatelná hodnota kupříkladu s modelem HTC One (M8). Vibe Z2 Pro však nebude mít nouzi ani o výkon. Postará se o něj čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz (jádra typu Krait 400), přičemž jeho součástí je grafický čip Adreno 330. Vzhledem k datu představení se může nenasazení procesoru Snapdragon 805 jevit jako mírné zklamání, avšak v reálném provozu rozdíl zřejmě příliš nepoznáte. Podobně jako jiné vrcholné modely, tak i tento nabídne 3GB RAM paměť.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Lenovo Vibe Z2 Pro běží na Androidu 4.4 KitKat a je doplněný o grafickou nadstavbu Vibe UI 2.0.

V otázce vnitřní paměti Lenovo v tomto případě zvolilo 32GB variantu, když nebude dále nijak rozšiřitelná. I přesto by to mělo být dostatek prostoru pro fotografie nebo videa, které bude pořizovat vestavěný fotoaparát s rozlišením 16 Mpx. Mnohé potěší fakta, že je vybaven optickou stabilizací obrazu, duální přisvětlovací LED diodou a je schopný natáčet videa ve 4K rozlišení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Fotoaparát dokáže automaticky detekovat scénu. Nabízí také speciální noční režim nebo režim s pokročilým nastavením, jenž silně připomíná prostředí Nokia Camera.

Pokud jsem výše psal o obří baterii, vězte, že Lenovo Vibe Z2 Pro je vybaveno akumulátorem s kapacitou 4 000 mAh. To by i přes velkou úhlopříčku mělo telefonu zajistit minimálně 2-3 dny výdrže při běžném provozu. Vzhledem k posledním větám mohou překvapit rozměry, když zejména nízká tloušťka je velmi příjemná. Telefon totiž měří 156 × 81,3 × 7,7 mm. Hmotnost 179 gramů telefonu rychle odpustíme, když vezmeme v úvahu jeho kovové zpracování.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
QHD rozlišení zajistí 6palcovému displeji výslednou jemnost 490 PPI.

Dalším tahákem může být funkce dualSIM, přičemž jeden microSIM slot bude podporovat LTE a druhý microSIM slot GSM sítě. Lenovo Vibe Z2 Pro by se měl začít prodávat v průběhu letošního září. Od počátku bude dostupný v černé, bílé a (v poslední době populární) zlaté variantě. Cena nového modelu nebyla oficiálně oznámena, nicméně se proslýchá, že na ruském trhu bude k dostání za 29 990 rublů (17 300 Kč). O ruském trhu je však známo, že je na něm většina zařízení dražších než na trzích jiných.

Diskuze (20) Další článek: První krok ke smíření. Samsung a Apple ruší soudní spory mimo USA

Témata článku: Lenovo, , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Lenovo Vibe Z2, Lenovo Vibe Z2 Pro, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Pro +, Největší pozornost, Největší přednost, Nízká tloušťka, Letošní září, Rubl, Mírné zklamání, Vestavěný fotoaparát,