LG a Nokia: nové bezdrátové nabíječky představeny [MWC]

S fenoménem bezdrátového nabíjení se roztrhl pytel. Rozhodně to není věc nová, ale její použití v mobilních telefonech odstartovalo ve větší míře až letos. Svoje nové kousky podporující bezdrátové dobíjení představilo LG, které si tak vydobylo jedno bezdrátové prvenství, a Nokia, která ke své řadě bezdrátových nabíječek přidává další zajímavý kousek.

Klepněte pro větší obrázek 
Nejmenší bezdrátovou nabíječkou na světe je LG WCP-300

Nejmenší je od LG

Společnost LG představila nejmenší bezdrátovou nabíječku na světě - jmenuje se LG WCP-300. Oficiálně je určena jako příslušenství pro Google Nexus 4, Optimus Vu II a LG Optimus G Pro, ale vzhledem k použitému standardu Qi je její použití nepoměrně větší. Jedná se o malé kolečko bílé nebo černé barvy s průměrem 6,9 cm a logem LG, do kterého připojíte microUSB kabel a můžete nabíjet. Prodejní cena této nabíječky je okolo 60 dolarů, u nás by neměla překročit 1 500 korun. Prodávat se začne do dvou týdnů v Koreji a následovat bude celý svět.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátová nabíječka LG WCP-300

Autonabíječka od Nokie

Nokia na veletrhu MWC ke svým stávajícím nabíječkám v podobě podložky, stojánku, FatBoy polštářku a JBL reproduktoru přidala tolik žádanou autonabíječku. Její absenci doposud řešili mobilní fandové nabíjecí podložkou Nokia a kouskem izolepy, nyní už nemají důvod. Nokia CR-200 vypadá jako obyčejný držák do auta s přísavkou na sklo, ze kterého vede kabel to autozásuvky. Lákadel je ale hned několik. Na kabelu do autozásuvky je USB konektor, ze kterého můžete nabíjet další zařízení. V samotném držáku je potom cívka pro bezdrátové dobíjení - opět standardu Qi, takže s touto nabíječkou nabijete nejen Lumie 920, 820 a 720, ale i další smartphony. Bonusem je integrovaný pasivní NFC tag, který dokáže spustit třeba navigační aplikaci. Nokia CR-200 by se měla začít prodávat v květnu za cenu okolo 2 000 korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Bezdrátová autonabíječka Nokia CR-200
Diskuze (6) Další článek: Barcelonský deníček: díl třetí, úterý

Témata článku: LG, Nokia, , , , LG Nexus 4, LG Optimus, LG Optimus G, LG Optimus G Pro, LG Optimus Vu, Nov, Pře, Zajímavý kousek, Malé kolečko