LG C3320: bez růžové to jde lépe (test)

Nové elegantní véčko LG C3320 s vestavěným fotoaparátem se prodává jen u Oskara. Vychází z modelu C3300, který je pro změnu nabízen pouze u T-Mobilu. Novinka přináší klasickou stříbrnou barvu a pozměněný design. Navíc je oproštěna od jakýchkoli úprav operátorů.
Kapitoly článku

Není to tak dávno, co jste si mohli přečíst recenzi mobilního telefonu LG C3300. Vyznačuje se neotřelou rudou barvou a prodává se v distribuční sítu operátora T-Mobile. Dnešní přístroj je s tímto modelem ve bratrském svazku, konstrukční základ i funkční výbava jsou totiž až na detaily stejné. Rozdílné je také to, že telefon prodává pouze Oskar – a na rozdíl od T-Mobilu bez operátorských úprav. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG C3320 je zatím nabízeno pouze u Oskara

Rychlé odkazy

 parametry telefonu v katalogu mobilů 
 
• fotogalerie se všemi obrázky
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Klíčové funkce

  • atraktivní véčko bez externí antény
  • vnitřní barevný a vnější černobílý displej
  • vestavěný VGA fotoaparát s diodou

Hlavní nedostatky

  • pasivní displej
  • chybí infraport
  • do kalendáře lze uložit jen 20 upomínek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Model C3300 nabízený u T-Mobilu


Mám stříbrný kabátek

LG se s modelem C3320 opět přiklonilo ke klasické stříbrné barvě, kterou na telefonech s véčkovou koncepcí vídáme opravdu velmi často, především u konkurenčního Samsungu. Také tvarem LG připomene svoji konkurenci, výrobce na první pohled poznáte snad jen díky malému logu na přední straně přístroje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Stříbrných véček je na trhu již spousta

Nad logem potom najdeme malý černobílý displej s rozlišením 96 × 64 obrazových bodů, který je podsvícený příjemnou bílou barvou. Je ohraničen lesklou antracitovou plochou s chromovým lemováním, v níž nalezneme i chromovaný oválek obepínající čočku integrovaného fotoaparátu a přisvětlovací diodu. V pohotovostním režimu se na vnějším displeji zobrazují velké digitální hodiny a stavové ikony. Vašemu pohledu neunikne žádná zpráva ani zmeškaný hovor. Po stisknutí některého z bočních zesilovacích tlačítek se displej rozsvítí a zobrazí aktuální datum.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Čelní displej je dobře čitelný i bez podsvícení


Standardní obraz na vnějším displeji • příchozí hovor • informace o zmeškaném hovoru

Rozměry telefonu jsou 89 × 48 × 25 mm a hmotnost 92 g. Nikde nevyčnívá anténa. Podíváme-li se na přístroj ze všech stran, nalezneme na levém boku kolébkovou klávesu pro ovládání hlasitosti hovoru a nad ní gumovou záslepku konektoru handsfree. Horní okraj nabízí poutko pro přichycení šňůrky na krk, pravý bok odhalený konektor k připojení externí antény a klávesu pro rychlé spuštění fotoaparátu. Spodní část přístroje je klasicky vyhrazena pro systémový konektor, navíc zde nalezneme indikační diodu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prvky na levé straně.. • ..a na pravé straně telefonu • systémový konektor

Zadní strana už není tak zajímavá. Stříbrný kryt baterie zdobí pouze vylisované logo výrobce a tři vyvýšené proužky pro snadné sejmutí. Výtku si zaslouží nepříliš kvalitní uchycení, které občas vydá nepříjemné zvuky. Telefon používá baterii Li-Ion s kapacitou 1 000 mAh, která má přístroji zaručit výdrž až 200 hodin v pohotovosti a 210 minut hovoru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon je velký tak akorát • zadní kryt a co se pod ním skrývá

Přizpůsobte se mi

Po otevření přístroje objevíte dostatečně velký displej s podporou 65 tisíc barev a rozlišením 160 × 128 obrazových bodů. Přestože je pasivní, podává velmi slušný výkon, ale musíte se na něj dívat kolmo. Při natočení vidíte namodralý, téměř inverzní obraz.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Displej při čelním pohledu.. • ..a při pohledu ze strany • nejhorší možná kombinace - displej na přímém světle při pohledu mírně ze strany, vidět není takřka nic

Ve spodní části rozevřeného telefonu je samozřejmě klávesnice – poměrně kvalitní. Numerickou část doplňují tři funkční tlačítka (zelený a červený telefon a korekční klávesa). Tlačítka jsou samostatná s poměrně velkými rozestupy, takže se snadno rozpoznají hmatem. Jsou ale zapuštěna pod plochu, což mi zpočátku dělalo problémy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klávesnice má příliš zapuštěná tlačítka, jinak je docela pohodlná

Hlavním ovládacím prvkem je čtyřsměrná navigační klávesa s potvrzovacím středem. Ovládá se bez problémů. Výhrady mám však ke kontextovým klávesám umístěným nad ní. Jsou titěrné a navíc zapuštěné, což nemálo znesnadňuje jejich ovládání. Po stranách funkční části klávesnice pak najdeme ještě dvě tlačítka – pro spuštění kalendáře a pro přístup k nabídce fotoaparátu. Podsvětlení popisků kláves je modré, intenzita dostatečná.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Kontextová tlačítka jsou příliš malá • podsvětlení je modré

Držím se tradice

Telefony LG se vyznačují poměrně intuitivní nabídkou a ani novinka C3320 není výjimkou. Hlavní menu je maticové s animovanými ikonkami, ke vstupu do něj slouží levá kontextová klávesa. Dílčí nabídky jsou pouze textové, v celé hierarchii lze používat klávesové zkratky – u každé položky je vždy viditelně uvedeno číslo, které jí přísluší.


Pohotovostní displej • hlavní nabídka

Na hlavním displeji je zobrazen název operátora, hodiny a datum. V horním řádku jsou stavové ikony a ve spodním funkce kontextových tlačítek. Směry kurzorového kříže mají klasicky přiřazené funkce – směr nahoru slouží k přístupu k oblíbeným položkám, směrem dolů vstupujete do telefonního seznamu. Do jeho nabídky voleb vede i pravá kontextová klávesa. Levý směr je přiřazen k přepínání vyzváněcích profilů, pravý pak k rychlému přístupu ke zprávám a organizačním funkcím.


Různá barevná schémata nabídky

Klávesám 2-9 lze přiřadit kontakt, který se potom vytočí dlouhým stisknutím. Jednička stále slouží k odkazu do hlasové schránky, číslo si ale můžete sami navolit. Dlouhým stiskem klávesy pro přístup k fotoaparátu se dostanete přímo do režimu snímaní, podobně klávesa s hvězdičkou umožní rychlé přepnutí do tichého režimu – vibrací.


Pruhová nabídka pro změnu profilů (levý směr navigační klávesy).. • ..a pro organizační funkce (pravý směr)


V druhé kapitole se podíváme na funkční výbavu telefonu. Zaměříme se na práci s telefonním seznamem, zprávami a předvedeme si také nabídku doplňkových funkcí

Témata článku: LG, , , LG C3300, LG C3320, Samsung E330, Možná kombinace, Test, Horizontální šipka, Subjektivní pohled, Červený telefon, Standardní obraz, Snadné sejmutí, Velký rozestup