LG G3 se představí zítra. Vše důležité víme už dnes

HTC, Samsung i Sony promarnili šanci představit QHD superphone, a tak prvenství mezi velkými značkami připadne LG. G3 má i další lákadla.

Pryč jsou doby, kdy bylo možné utajit špičkový mobilní telefon až do okamžiku velkolepé světové premiéry. Smartphony se dostaly do mainstreamu, a ty nejlepší z nich jsou jako celebrity – žádané a zajímavé. Přitom je v posledních fázích vývoje vidí tolik lidí, že je dokonalé utajení prakticky nemožné. Výrobci ale zjistili, že takové „úniky“ paradoxně jejich výrobkům pomáhají. Když se o modelu průběžně mluví už dva měsíce před premiérou, zvyšuje se povědomí, potenciální zákazníci se těší, publicita je nesrovnatelně větší, než by upoutal jediný okamžik tiskové konference.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vzhled telefonu není žádné tajemství. Tlačítka na zádech se o modelu G2 osvědčila, a tak je dostane také G3 (obr.: PhoneArena.com)Více na: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/lg-g3-konecna-podoba-odhalena-na-oficialnich-fotkach/sc-4-a-1327022/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink

A tak firmy těm „únikům“ pomáhají. LG tuhle praxi posunulo na další level a v průběhu posledních dnů vypustilo řadu lákadel a nápověd. Když k tomu přičteme @evleaks a další zákulisní informátory, o LG G3 víme všechno důležité. Zbyde na tiskovou konferenci vůbec nějaké překvapení? Už tradičně se to pro vás vypravím zjistit do Londýna, kde se světová premiéra koná. Na cestu se vydám v úterý ráno, samotná tiskovka začíná v 7 hodin večer (našeho času). Chcete být také u toho? Sledujte MobilManii.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tři základní barvy: bílá, tmavě šedá a zlatá. Více na: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/lg-g3-konecna-podoba-odhalena-na-oficialnich-fotkach/sc-4-a-1327022/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink (obr.: Evleaks)

Co o LG G3 víme

  • První telefon renomované značky, který posune rozlišení displeje na 2K/QHD (tedy 2560 × 1440 pixelů).
  • Úhlopříčka IPS displeje se posune na 5,5".
  • Obrovitost tohoto přístroje alespoň částečně zachraňují tenké rámečky. Rozměry (146 × 75 × 8,9 mm) jsou díky tomu srovnatelné s HTC One M8 (146 × 71 × 9,4 mm), které má 5" displej.
  • Android 4.4 nepřekvapí, zajímavé bude spíše to uživatelské prostředí, které LG vymyslelo nad ním.
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 801 (občas se uvádí optimističtější, ale méně pravděpodobná varianta 805), 3 GB RAM.
  • 32 GB flash paměti, plus paměťová karta microSD
  • Fotoaparát o rozlišení 16MPx bude mít optickou stabilizaci a natočí 4K video.
  • Jedním z atraktivních otazníků je, k čemu slouží prvek nalevo od objektivu. Spekulace tvrdí, že jde o laserovou asistenci, která urychlí a zkvalitní ostření.
  • Baterie o solidní kapacitě 3 200 mAh.
  • Bezdrátové nabíjení (standard Qi).
  • Otazníkem je také povrchový materiál. Naši čtenáři většinou vsází na pravý kov, než jeho plastovou imitaci.
  • Korejci nepracovali pouze na telefonu samotném, vymysleli k němu i zajímavý kryt s kulatým okénkem. Jmenuje se QuickCircle, umí přijmout/odmítnout hovor, ukázat obrázek, hodiny, počasí, krokoměr a díky uvolněnému SDK také celou řadu dalších zmenšených aplikací. Podrobněji zde.
  • LG vypustilo několik videí, nejlépe je G3 vidět na tom následujícím, další najdete zde.
  • Je možné, že LG na stejné tiskovce představí také chytré hodinky G Watch s Androidem Wear. Nicméně ta pravděpodobnost od doby napsání tohoto článku poněkud klesla.

Hodně toho víme, takže co čekat od tiskové konference? Popis hardwaru se u různých zdrojů liší a potvrdí jej jedině oficiální premiéra. Také se dozvíme, co Korejci ten zajímavý hardware naučili. Co je modul nalevo od objektivu hlavní kamery? Jak bude vypadat nová verze uživatelského prostředí? Z obrázků nevykoukáme ani vodotěsnost a další neviditelné věci, takže prostor pro překvapení tu skutečně je.

Diskuze (34) Další článek: Ericsson a NTT Docomo připravují síť 5G. První test proběhne už letos

Témata článku: LG, , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), LG G3, LG G3 32GB, Důl, Zajímavý hardware, Elf, Zajímavý kryt, Publicita, Světová premiéra, Oficiální premiéra, Konečná podoba, Pře, Špičkový mobil