LG G5: první specifikace skrývají řadu překvapení

Internetem začíná kolovat specifikace LG G5. Nakolik bude odpovídat skutečně představenému telefonu, pochopitelně není jasné, ale odpovídá některým dříve spekulovaným parametrům, a také máme fotku – sice jen jednoho detailu, ale zato toho na řadě G nejzajímavějšího.

Klepněte pro větší obrázek
Toto je zádový modul s dvojitým fotoaparátem (16/8 MPx), bleskem, laserovým ostřením, snímačem tepové frekvence a tlačítky. V tom prostředním je čtečka otisků prstů. (obr.: imgur.com/fWdOaLf)

Trochu se mi nechce věřit, že by se LG pouštělo do experimentů s dvojitým fotoaparátem, na kterém se spálilo tolik konkurentů. LG se drželo spíše klasické rovnice a kladlo důraz na kvalitu. Ale nepředbíhejme a počkejme si, co Korejci předvedou.

Podobně překvapivé je zmenšení úhlopříčky na 5,3" (při zachování rozlišení QHD 2 560 × 1 440 pixelů). Ale pokud máme do budoucna počítat se dvěma prémiovými řadami G a V (zatím máme jediného zástupce, model V10), mohla by velikost posloužit jako jeden z odlišovacích znaků.

Hodně se toho namluvilo o kovovém exoskeletu LG G5 a fotografie jej potvrzuje – po stranách modulu fotoaparátu jsou zřetelně vidět typické plastové proužky rozdělující plášť na jednotlivé antény (černý zbytek můžeme přičíst plastovému krytu).

O čem se ještě mluví:

  • Qualcomm Snapdragon 820
  • 3 GB RAM
  • microSD a SIM slot na pravé straně
  • infraport na horní hraně
  • přední kamera: 8 MPx
  • USB type-C
Diskuze (29) Další článek: BlackBerry vstoupí do byznysu s autonomními vozy

Témata článku: LG, , , , , LG G5, LG G5 SE, Rovnice, Pře, První specifikace, Spekulovaný parametr, Překvapení, Černý zbytek