LG G5400: barevné véčko pod deset (test)

Mobilní telefon LG G5400 je další véčko, které zaujme svým elegantním vzhledem, vynikajicím zpracováním, kvalitním barevným displejem a jednoduchým ovládáním. Jako každý telefon má své mouchy, celkově ale stojí za to.

Telefonujeme a píšeme SMS

Telefonní seznam má kapacitu 200 míst a je vícepoložkový. Ke každému jménu lze přiřadit tři čísla, fax, e-mail, ikonu, hlasový záznam a obrázek. Při procházení seznamem lze vyhledávat pouze podle prvního písmena. Tato možnost je ovšem velmi pomalá, pokaždé se alespoň na sekundu zobrazí přesýpací hodiny, které proces vyhledávání nepříjemně zbrzdí. Pokud ovšem do seznamu nevstoupíte přímo a otevřete jej přes pravé kontextové tlačítko, nabídne se funkce „Hledat“, se kterou můžete kontakty prohledávat až podle prvních dvaceti písmen.

Kontakty lze třídit do sedmi skupin, každou z nich můžete přejmenovat dle svého, nastavit jí specifické vyzvánění či ikonu. V mobilu lze dále nastavit až pět vyzváněcích profilů, celkem je jich v telefonu šest. Jak jsme už řekli, přepínat mezi nimi můžete kurzorem směrem doleva – je to rychlé a efektivní. Vyzváněcí melodie jsou 32hlasé, kvalita je dobrá, srovnatelná se Samsungy.

  

Pojďme se podívat na zprávy. Telefon píše s českou diakritikou, v tomto případě má jedna zpráva pouhých 70 znaků. Doporučuji tedy psát bez diakritiky. Telefon jinak podporuje standardy SMS, EMS i MMS. Nechybí samozřejmě ani možnost psát dlouhé zprávy. Mobil při psaní ukazuje zbývající znaky i počet napsaných zpráv. Při psaní může mít písmo až tři velikosti, text lze také různě formátovat, vkládat obrázky, melodie, kontakty ze seznamu apod. K dispozici jsou doručenky pro SMS i MMS. Do paměti se vejde 100 SMS a 100 MMS zpráv. Mobil se chová stejně jako ostatní LG.

 

Při procházení v menu je rychlý jako blesk, kompenzuje si to ale dlouhými intervaly při hledání v seznamu.

Ostatní funkce

Z datových přenosů je nejdůležitější GPRS třídy 10. S počítačem telefon komunikuje buď přes infraport nebo kabel, který naleznete v základním balení. Nechybí taky cédéčko s třemi obvyklými programy: Contents Bank (databáze obrázků, melodií a aplikací), PC Sync (práce s kontakty) a Internet Kit (nastavení připojení k internetu).

Mobil podporuje Javu a nabízí tři standardně nainstalované hry – Násobit (Tetris), Ponorka a Vesmírné těleso (něco na způsob hada). Zvlášť s Ponorkou se můžete dobře zabavit, její ovládání je navíc úplně primitivní. Ponorku vidíte z boku a musíte se vyhýbat různým nástrahám jako miny nebo jiná tělesa. Podržením prostředního tlačítka plujete nahoru, v opačném případě dolů. Čím déle vydržíte, tím více bodů si připíšete.

  

Sdílená paměť má kapacitu 1,2 MB a dělí se o melodie, obrázky a Java aplikace. Co se týče organizačních funkcí, nabízí se pouze kalendář, nic jako úkolovník v telefonu nenajdete. Kalendář začíná pondělkem, přičemž neděle jsou barevně odlišeny. Do kalendáře lze zapsat dvacet úkolů s popiskem, časem periodicitou a zvukovým upozorněním.

Velmi propracovaný je systém budíků, kterých je pět a lze u nich nastavit, jestli budou budit jednou, denně, ve všední dny nebo o víkendu. Konkrétní nastavení dnů jako u Samsungů není možné. Mezi další funkce patří kalkulačka, výborný převodník jednotek, krátký hlasový zápisník (maximálně 19 s) a světový čas.

  

Povedl se

LG 5400 je zástupce středního proudu, kterému není cizí atraktivní design a slušná výbava. Výborné je zpracování telefonu a použité materiály. Stejně dobré je ovládání, na které si zvyknete během prvních minut. Zamrzí snad trčící anténa, absence integrovaného fotoaparátu a málo paměti. Co se však musí zlepšit, je úroveň české lokalizace. Ostatní prohřešky nejsou tak fatální, přes to všechno se jedná o solidní véčko za odpovídající cenu.

Podrobné technické parametry LG G5400 naleznete v katalogu mobilů, nenechte si taky ujít kompletní fotogalerii v poslední kapitole článku.

K rececenzi zapůjčil:

Agora Plus
Telefon: 543 423 411
Web: www.agora.cz

Plusy a mínusy

+ vzhled a provedení
+ poměr výkon/cena
+ výborné ovládání

– špatná lokalizace
- malá paměť
- pomalé vyhledávání v seznamu


Článek pokračuje v další kapitole.

Témata článku: LG, , , , LG G3100, LG G5300i, LG G5400, LG G7020, LG G7050, LG G7100, Špatná lokalizace, Děs, Holka, Bar, Test,