LG G7100: vlajková loď značky (velký test)

Už jste viděli mobil s otočným displejem? Pokud ne, dnes máte novou šanci. Nejlepší mobil od LG dále nabízí vestavěný fotoaparát s bleskem, vynikající ovládání a bohatou výbavu. Tak pojďme na to.

Ostatní funkce

Co se týče datových přenosů, LG G7100 nabízí GPRS třídy 10. V telefonu taky najdete javu a tři standardně nainstalované hry – tetris, ponorku a něco na způsob hada. Sdílená paměť má kapacitu „pouhých“ 1,1 MB a dělí se o melodie, obrázky, fotky a java aplikace. Co se týče organizačních funkcí, nabízí se pouze kalendář, nic jako úkolovník v telefonu nenajdete. Kalendář začíná pondělkem, přičemž neděle jsou barevně odlišeny. Do kalendáře lze zapsat dvacet úkolů s popiskem, časem periodicitou a zvukovým upozorněním.

 

Velmi propracovaný je systém budíků, kterých je pět a lze u nich nastavit, jestli budou budit jednou, denně, ve všední dny nebo o víkendu. Konkrétní nastavení dnů jako u Samsungů není možné. Mezi další funkce patří kalkulačka, výborný převodník jednotek, krátký hlasový zápisník a světový čas.

 

To by stačilo

LG G7100 je čistě stylová až extravagantní věc, kterou si každý nemůže dovolit. Nejde tak o finanční možnosti jako spíš o fakt, že za stejnou cenu lze pořídit minimálně deset o mnoho lépe vybavených telefonů. Ty budou ale čistě pro práci, tento telefon je spíš pro radost a zábavu. Mě nejvíc zaujalo výborné ovládání a bohatá výbava, která vyvažuje cenu okolo 14 tisíc korun.

Přímou konkurencí je Samsung SGH-P400, který se u nás ovšem neprodává. Dalším soupeřem může být Samsung SGH-E700, který má podobnou výbavu. Je ale menší, nemá anténu a může se pochlubit kvalitnějším vnitřním displejem, vnější OLED má taky. LG má ale lepší ovládání a více možností nastavení.

Verdikt: Velmi drahý a velmi dobře vybavený mobil

Zdroj: LG Electronics
Web: www.lgecz.cz
Telefon: +420 234 094 600

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Plusy a mínusy

+ zajímavé provedení
+ bohatá výbava
+ výborné ovládání

– špatná lokalizace
- malá paměť
- pomalé vyhledávání v seznamu

Podrobné technické parametry naleznete v našem Katalogu mobilů.


Článek pokračuje v další kapitole.

Témata článku: LG, , , , LG G7100, Zajímavé provedení, Test, Detailní snímek, Velký test, Sportovní auto, Špatná lokalizace, Velký, Vnější anténa, Loď