LG KC550: nejlevnějších pět mega na trhu (test)

LG přináší na náš trh nový vysouvák, který vás překvapí svou bohatou multimediální výbavou i příznivou cenou.

UMTS chybí

I přes kvalitní multimediální výbavu patří LG KC550 do střední třídy. Svědčí o tom nejen jeho cena, ale i absence podpory sítí třetí generace. Novinka si tak rozumí jen se sítěmi GSM na frekvencích 900/1800/1900 MHz. Telefonní seznam uspokojí i náročnější uživatele. Pojme tisíc vícepoložkových kontaktů. Ke každému kontaktu si lze uložit čtyři telefonní čísla, e-mail, poznámku i datum narození. Nechybí možnost zatřídění kontaktu do skupin, přiřazení obrázku a vyzváněcí melodie. V telefonním seznamu se zobrazují kontakty z paměti telefonu i paměťové karty současně.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nabídka telefonního seznamu • telefonní seznam • detail kontaktu • skupiny volajících • vyzváněcí profily
Telefon nabízí čtyři vyzváněcí profily. Z nich ale pouze dva lze přizpůsobit. Možnosti nastavení jsou ovšem velmi široké. Potěšila mě například oddělená hlasitost vyzvánění a upozornění na zprávu. Všechny zvuky lze nahradit vlastními melodiemi, které do telefonu dohrajete. Telefon také zvládne zvonit a vibrovat současně.
 

Zprávy posílá i přes Bluetooth

I v oblasti zpráv je telefon velmi dobře vybaven. Stejně jako v celé nabídce i v editoru zpráv lze velikost písma vybrat ze třech úrovní. Nejmenšího fontu se na displej vejde osm řádků, největšího pět. Při psaní zpráv pomáhá slovník T9, jeho diakritiku můžete vypnout. Zklamán jsem jen z pomalejších reakcí telefonu. Pokud píšete esemesky opravdu rychle, telefon vám nebude stačit. Do paměti telefonu se vejde 500 textovek. Lze ale ukládat i na paměťovou kartu jako textové soubory TXT. Upozornění na přijatou zprávu se může opakovat ve dvouminutových intervalech.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nabídka zpráv • čtení zprávy s malým a velkým fontem písma • tvorba MMS • zpráva uložená do souboru TXT
Zprávy MMS se vytvářejí ve stejném editoru. Jejich maximální velikost je 300 kB. E-mailový klient obslouží až pět účtů. Rozumí si s protokoly SMTP, POP3 a IMAP4. Dokáže přijímat přílohy do velikosti až 300 kB, stahovat pouze hlavičky i automaticky kontrolovat přijaté zprávy v limitu 1, 3 nebo 6 hodin. Málo vídanou funkcí jsou zprávy posílané přes Bluetooth. Na krátkou vzdálenost tak můžete komunikovat zcela zdarma.
 

Prohlíží dokumenty

V nabídce Organizér najdete kalendář a textové poznámky. Do kalendáře lze vkládat jen jeden typ událostí, kterému nastavíte dobu trvání, upozornění s předstihem i denní, týdenní, měsíční nebo roční opakování. Kalendář nenabízí týdenní pohled a vejde se do něj pouze sto událostí. Většině uživatelů ale bude tato kapacita dostačovat. Stejnou kapacitu nabízejí i textové poznámky. Jejich maximální délka je ale omezena jen na nedostačujících osmdesát znaků.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Organizační a kancelářské funkce
Potěší naopak pět nezávislých budíků s širokými možnostmi opakování. Dále v telefonu najdete jednoduchou kalkulačku, stopky s měřením času na kolo, převodník měn a jednotek a graficky pěkně vyvedenou aplikaci pro světový čas. Překvapením je přítomnost prohlížeče dokumentů Word, Excel, PowerPoint a PDF.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prohlížeč dokumentů Office a PDF • diktafon

Témata článku: LG, , , LG KC550, LG Viewty, Sony Ericsson K850i, Maximální délka, Vystouplé tlačítko, Střídmý design, Nejbližší konkurent, Mírné naklonění, Navigační tlačítko, Mega +, Chlouba, Malá kapacita, Kvalitní podání, Nenápadný design, Trh, Odpalování, Test, Mega, Vrzající kryt, Měření času, Vodní hladina, Herní dovednost