LG na CES: mobil ovládne pračky, trouby a vysavače

LG si své hlavní mobilní trumfy evidentně schovává do Barcelony, přesto se bylo na co dívat. Viděli jsme věci atraktivní, záhadné i úsměvné.

Také tisková konference LG, kterou pro vás natočil Tomáš Holčík přímo v Las Vegas, potvrzuje dojmy z akcí ostatních výrobců: CES je sice dinosauricky obrovská akce, ale hlavním městem světa mobilních telefonů zůstává Barcelona a únorový Mobile World Congress.

Na „slajdech“ prezentace „LG Mobile communication“ jsme viděli pouze už známý LG Optimus 2X. To už nám dvoujádro lépe předvedli na tiskovce nVidie. Co nám asi Korejci schovávají do Barcelony? Situaci nezachránil ani LTE modem (který vypadá jako kterýkoliv jiný USB modem, jen umí LTE), závan vzrušení přinesla zmínka o Smartphonu s digitálním televizním tunerem, podrobností jsme se ale nedočkali.

Mobily se ale dostaly na scénu ještě jednou a o chvíli později. Na tiskovce uvidíte ledničku, pračku, a troubu s Wi-Fi, případně kamerou. Zdá se vám to jako přechod mezi sci-fi a realitou? Od odborného publika sklidilo LG lehkou vlnu smíchu, která se po chvíli opakovala při zmínce o vysavači s Wi-Fi a videokamerou. Všechny tyto vychytávky bude možné ovládat na dálku skrze mobilní telefon (v prezentaci se objeví několik screenshotů z aplikace pod operačním systémem Android).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vysavač s kamerou, lednička, která ví, co je uvnitř, trouba spojená s domácim serverem, to je budoucnost od LG
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG svému systému chytrých domácích spotřebičů říká ThinQ

Ze celou redakci přiznávám, že už se těšíme, až budeme testovat vysavač a přes mobil šmírovat dění ve vedlejší místnosti. Určitě to bude větší legrace, než péct husu přes Wi-Fi.

  • 5:55 – Mobilní komunikace
  • 7:55 – LTE
  • 8:37 – Mobilní televize
  • 9:47 – Chytré domácí spotřebiče
Diskuze (13) Další článek: TomTom jde s Nike do sportu, představili fitness hodinky

Témata článku: LG, , , , LG Optimus, LG Optimus 2X, Mobil, MOBI, Lednička, Trouba, Vedlejší místnost, Vysavač,