LG Optimus G Pro: konkurent Notu II naživo [MWC]

Vylepšený, posílený a také zvětšený je nástupce aktuální špičky portfolia LG. „Pro“ v jeho názvu ovšem neznamená přítomnost klávesnice.

LG chce udržet krok s ostatními velkými výrobci špičkově vybavených smartphonů s Androidem, proto i zde na veletrhu v Barceloně vystavuje, i když trochu méně okázale, novinku LG Optimus G Pro. Načasování není úplně nejšťastnější, současný top model Optimus G se totiž na některých trzích (včetně našeho) dosud nedostal do prodeje. Naštěstí jde u Optimus G Pro spíše o alternativu než klasický nástupnický model. Úhlopříčka displeje 5,5 palce může být pro někoho už příliš, a tak mohou tito dva sourozenci na trhu bez problému koexistovat.

Škoda, že LG pozměnilo povedený design Optimusu G. Se zakulacenými rohy a plastovými zády si můžete sesterský model G Pro snadno splést s některým ze Samsungů. Nakonec, snaha konkurovat úspěšnému Galaxy Notu II stejnou velikostí úhlopříčky, je patrná. Poněkud matoucí je také slovíčko Pro v názvu, doposud se tak označovaly modely s mechanickou QWERTY klávesnicí. Tu ale Optimus G Pro nemá (a ani ji nepotřebuje, displej je velký dost). Zajímavostí na těle LG Optimus G Pro je integrovaný infra port. Pomocí něj a aplikace, která se spustí stiskem speciálního tlačítka na boku telefonu, budete moci dálkově ovládat některé spotřebiče, zejména televizory. Prozatím je Optimus G Pro k dispozici pouze pro japonský a jihokorejský trh.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

LG Optimus G Pro
rozměry a hmotnost: 150 × 76 × 9,4 mm, 160 g
displej: 5,5", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 401 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (100|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 3 140 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 600 (4× Krait 300, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
34 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (20) Další článek: Lumia 520 a 720: Nokia tlačí ceny dolů [živě z MWC]

Témata článku: LG, , , , , LG Optimus, LG Optimus G, LG Optimus G Pro, Konkurent, Jihokorejský trh, Zakulacený roh, Pro +, Sesterský model,