LG Optimus LTE2: první smartphone s 2 GB RAM

Korejská společnost LG představila nadupanou novinku s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Přístroj s označením LG Optimus LTE2 jako první na světě přináší paměť RAM s kapacitou 2 GB. K čemu tolik paměti? Jde jen o marketingový tah, nebo ji Android opravdu dokáže využít? Jisté je, že zvětšená RAM poskytne pořádnou rezervu i pro ještě nevyvinuté a velmi náročné aplikace.

Přestože novinka již byla představena, neznáme mnoho parametrů. Víme však, že smartphone používá tzv. True HD IPS displej, pravděpodobně s rozlišením 1 280 × 720 obrazových bodů. Velikost úhlopříčky však neznáme. Když se však podíváme na oficiální fotografie, samotný displej by mohl mít velikost kolem 4,7 palce.

Klepněte pro větší obrázek

Zařízení, jak už z názvu vyplývá, podporuje i vysokorychlostní LTE sítě. V oficiální zprávě se také vzpomíná podpora hlasového ovládání při fotografování či možnost bezdrátového nabíjení zařízení. Baterie smartphonu má kapacitu 2 150 mAh, což je téměř identická hodnota jako v případě konkurenčního Samsungu Galaxy S III. LG Optimus LTE2 se má zatím prodávat jen na domácím trhu v Koreji, ale je jen otázkou času, než se 2GB paměti dočkáme i v jiných modelech.

Via Slashgear.com.

Diskuze (38) Další článek: Chcete opravdu velký displej? Poskládejte jej z Windows telefonů

Témata článku: LG, , , , , LG Optimus, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, SMA, GB RAM, Smartphone, První smartphone,