LG má první mobil s 3D displejem a třemi kamerami

Nové LG Optimus 3D má hned tři kamery, dvoujádrový procesor a stereoskopický displej, který vyvolá 3D iluzi i bez speciálních brýlí.

LG právě představilo premiérový telefon s 3D displejem a dvoujádrovým procesorem Texas Instruments OMAP4. Pro sledování 3D obsahu nejsou potřeba brýle a 3D obsah lze na samotném telefonu i vytvářet, protože je vybaven kamerou se dvěma objektivy. A aby těch objektivů nebylo málo, nad displejem je ještě jeden pro videohovory.

TIP: První živé dojmy z telefonu přímo z Barcelony najdete na Smartmanii.

Na místě, kde by většina uživatelů hledala spoušť fotoaparátu, tedy na boku telefonu, se nachází tlačítko s popiskem "3D". Toto tlačítko slouží pro přepnutí do 3D režimu, což znamená, že LG vám třetí rozměr nenutí a obsah displeje můžete klidně sledovat v běžném 2D. Pro trojrozměrný obraz je uzpůsobena nabídka telefonu, který se mimochodem začne prodávat s Androidem 2.2 a budoucí možností upgradu na verzi 2.3. 3D obraz je přes rozhraní HDMI možné přenést i na jinou 3D obrazovku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na zadní straně telefonu se nachází dva pětimegapixelové objektivy a přisvětlovací dioda mezi nimi. Telefon je schopen natočit 3D video v rozlišení 1 280 × 720. LG také oznámilo spolupráci s Youtube, díky které bude uživatelům tohoto telefonu umožněno sdílení zaznamenaného 3D obsahu na internetu. V případě, že vám stačí dvourozměrný obsah, telefon využije pouze jednu kameru a maximální rozlišení videa pak naroste na 1 920 × 1 080.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Kromě tří rozměrů výrobce za klíčovou vlastnost mobilu považuje konfiguraci "tri-dual", konkrétně kombinaci dual-core, dual-channel a dual-memory. To prý bude znamenat, že oproti jiným dvoujádrovým mobilům bude Optimus 3D rychleji přenášet data mezi procesorem a pamětí, což má urychlit multitasking, pohyb na stránkách internetu, hraní her i přehrávání filmů. Dvoujádrový procesor je v tomto případě gigahertzový od Texas Instruments a vůbec poprvé se v telefonu objevuje typ OMAP 4430. Operační paměť RAM má kapacitu 512 MB, uživatelská paměť 8 GB.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Přestože k tomu telefon očividně není primárně určen, umí i zcela běžné úkony, jako je volání a připojení k internetu. Konkrétně se dorozumí v sítích GSM a WCDMA, data dovede přenášet pomocí HSPA+, maximální rychlost však výrobce neuvádí. Telefon je vybaven také GPS modulem pro navigaci a Wi-Fi anténou. Telefon bude uveden nejdříve v Evropě začátkem druhého čtvrtletí letošního roku za zatím neznámou cenu.

LG P920 Optimus 3D
LG Optimus 3DLG Optimus 3D je první telefon s dvoujádrovým procesorem TI OMAP4 e stereoskopickým displejem, který vyvolává iluzi prostorového obrazu. Telefon je uzpůsoben pro sledování 3D obsahu bez speciálních brýlí a tento obsah lze v telefonu i vytvářet pomocí kamery se dvěma objektivy.rozměry a hmotnost: 129 × 68 × 11,9 mm, 168 g
displej: 4,3'', TFT LCD, 480 × 800, 16 mil. b., kapacitní
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/1 900/2 100 MHz), GPRS, EDGE, HSDPA (14,4 Mb/s), HSUPA (5,76 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI
paměť: 8 000 MB, 512 MB RAM, microSDHC
baterie: 1 500 mAh, procesor: Cortex-A9 1 000 MHz
operační systém: Android 2.2
hudba: FM rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 5Mpx (2 592 × 1 944), video (1 920 × 1 080), autofocus, diodový blesk
87%
hardware
N/A
software
katalogpreview
cena: ještě se neprodává
Diskuze (31) Další článek: Samsung Wave 578: novinka s Badou má NFC

Témata článku: LG, , , , , LG Optimus, LG Optimus 3D, ? Displej, Displej, První mobil, Mobil, Dual Channel, Kamera, MOBI,