LG představilo vlastní smartphone s Firefox OS, jmenuje se Fireweb

O operační systém Firefox OS zatím projevilo zájem několik čínských výrobců, z těch známějších jmenujme Alcatel a ZTE. Nyní se mobilní webová platforma od Mozilly dostává také do zařízení jihokorejského výrobce LG. Firma to oznámila v tiskové zprávě společně s brazilskou Telefónikou. Právě operátor Telefóniky vystupující pod značkou Vivo nabídne nový smartphone LG Fireweb nejprve v Brazílii. Následovat budou další latinskoamerické trhy, Peru, Uruguay a Mexiko.

Klepněte pro větší obrázek
LG Fireweb (foto via MobilMania.sk)

LG Fireweb je proti konkurenčním smartphonůn na stejné platformě (ZTE Open, Alcatel One Touch Fire) o něco lépe vybaven. Stále však jde o levný lowendový smartphone zaměřený na rozvíjející se trhy. Čtyřpalcový dotykový TFT LCD displej disponuje rozlišením 480 × 320 pixelů. Smartphone nabídne blíže nespecifikovaný procesor Qualcomm taktovaný na 1 GHz a 4 GB vnitřní paměti. Paměť bude rozšiřitelná díky slotu pro microSD karty. V hardwarové výbavě nechybí Bluetooth, Wi-Fi a GPS. Fotoaparát s rozlišením 5 Mpx doplňuje LED blesk a autofokus.

LG Fireweb poběží na operačním systému Firefox OS 1.1. V prostředí jsou předinstalované nejrůznější lokální aplikace, nejznámější sociální sítě a obchod Firefox Marketplace. Novinka se v Brazílii prodává v přepočtu za zhruba 4 tisíce korun. S modelem LG Fireweb a pravděpodobně ani dalšími smartphony s Firefox OS se na českém jen tak nesetkáme.

LG Fireweb
rozměry a hmotnost: 114 × 67 × 9,0 mm, 123 g
displej: 4,0", kapacitní TFT LCD, 320 × 480, 144 PPI
sítě: GSM
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth null, GPS
paměť: 2 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 540 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: Mozilla Firefox OS žádná
fotoaparát: 5MPx, video, blesk
16 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (7) Další článek: LG Flex: prohnutý superphone na pořádných fotkách

Témata článku: LG, , , Alcatel One Touch Fire, Alcatel One Touch Fire C, Alcatel One Touch Fire E, Alcatel One Touch Fire S, LG Fireweb, ZTE Open, Levný lowend, Nespecifikovaný procesor, Smartphone, F +, Lowendový smartphone, Firefox OS, SMA, Marketplace, Lokální aplikace, Fire OS, Uruguay, Pře