LG V10: Druhému displeji říkají „Ticker“

Před pěti lety zkusil Samsung přidat na čelní stranu smartphonu druhý displej. Inovace zmizela v propadlišti dějin. Teď to zkusí LG. Jinak a lépe.

Na sobotu 1. října (17:00 našeho času) chystá LG něco velkého. Něco, co jsme ještě neviděli. Podle teaserů, které vypouští sama firma a podle úniků z čínské agentury TENAA i populárního @evleaks máme docela přesnou představu, co to bude. Superphone se dvěma displeji na čelní straně.

Jmenuje se LG V10 a kromě hlavního panelu docela běžných parametrů (5,7", UHD rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů) má i menší displej v oblasti, kde běžně bývá sluchátko, čelní kamera a senzor intenzity osvětlení. Tyto prvky se odsunuly ke straně, podlouhlý displej zabírá asi 2/3 šířky přístroje. Render od @evleaks naznačuje, že tento „ticker“ (jak jej Evan Blass nazývá) bude sloužit jako panel pro rychlé spuštění aplikací, aniž byste museli před tím hledat domovské tlačítko a pak ikonu na ploše. Doufejme ale, že tím to nekončí a Korejci vymysleli i další způsoby využití, nabízí se třeba použití tickeru jako notifikačního panýlku.

Klepněte pro větší obrázek
„Ticker“ v plné parádě (via @evleaks)

Jinak dostane LG V10 čipset Snapdragon 808, 3GB RAM, 64 GB úložiště + microSD, 16MPx kamera s laserem a dvojitým LED bleskem a snímač otisků prstů na zádech. Rám přístroje vypadá kovově, zadní kryt naopak plastově, ale jsou to opravdu jen dojmy z mlhavých obrázků pocházejících od čínského úřadu Tenaa.

Klepněte pro větší obrázek
via @evleaks

Ticker je korejská specialita

Mimochodem Korejci už „Ticker“ zkusili. Byli to ti ze Samsungu, model Continuum se prodával v USA v roce 2010. Velkou díru do světa však neudělal.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Trojice tehdejších produktových snímků. Samsung umístil Ticker pod displej a trojici funkčních tlačítek Androidu. Bude řešení alá LG úspěšnější?
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
A živé snímky od PhoneArena.com
Diskuze (15) Další článek: Samsungu 3× fuj, aneb jak se zvrhnul prodej S6 ve frontě na iPhony

Témata článku: LG, , , , , LG V10, Čelní kamera, ? Displej, Uhd rozlišení, Specialita, Druh, Hlavní panel, Displej