LG vyvinulo FullHD displej pro mobily s extrémně tenkým rámečkem

LG je jedním z hlavních dodavatelů dotykových displejů pro smartphony a další chytrá zařízení. Divize LG Display nedávno vyvinula nový FullHD panel s úhlopříčkou 5,3 palce, který se může pochlubit extrémně tenkým rámečkem. Okraj okolo aktivní zobrazovací plochy displeje je tlustý pouze 0,7 mm. To umožní výrobu zařízení jejichž tělo může prakticky kopírovat plochu panelu a telefony nebudou zbytečně přerostlé. Nové panely by měly putovat k výrobcům ještě tento měsíc, nejdříve přijdou na řadu čínské firmy.

Klepněte pro větší obrázek

Výrobci se podařilo rámeček minimalizovat díky technologii nazvané Neo Edge. Její podstata tkví v použití speciálního lepidla namísto oboustranného lepicího materiálu, který u starších panelů slouží ke spojení celé plochy a okrajů desky plošných spojů s podsvícením. Vynecháním spojovacího plastu se navíc dosáhne eliminace nežádoucích úniků světla například v rozích displeje. Displej by měl být zároveň odolnější proti prachu a vniknutí vody. LG dále používá technologii AIT, která integruje dotykovou vrstvu přímo do LCD panelu.

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (14) Další článek: Až 9 z 10 mobilních aplikací vykazuje bezpečnostní slabiny

Témata článku: LG, , , , , Mobil, FullHD, Displej, ? Displej, Extrém, MOBI, Rám, Pro +, LGD, Full panel, FullHD +, Full, Fullhd displej, F +, Plošný spoj