Lumia 550: Kromě špičkových Lumií dostaneme i něco levného

Tisková konference společnosti Microsoft (naplánovaná na 6. října) se blíží a podle posledních informací bychom se měli dočkat nejen špičkových Lumií 950 a 950 XL, nového náramku Band či tabletů Surface, ale také levného smartphonu.

Pokračovatel legendární Lumie 520?

Microsoft již dříve ústy svého CEO Satyi Nadelly prohlásil, že značně zeštíhlí portfolio svých smartphonů s Windows. Specifikace uniklé Lumie 550 tak potvrzují, že Microsoft zřejmě střední třídu přenechá ostaním výrobcům, a sám se zaměří na top a „budget“ modely.

Klepněte pro větší obrázek
Špionážní snímek z prezentace nových produktů zaměstnancům Microsoftu. (via: WindowsCentral.com)

Co tedy chystaná Lumia 550 přinese? Podle snímků z prezentace to vypadá na 5" HD displej krytý odolným sklem Gorilla Glass 3, čtyřjádrový procesor s taktem 1 GHz na jádro (zřejmě Snapdragon 210). Hodnota operační paměti by se měla zastavit na 1 GB, zatímco vnitřní úložiště nabídne kapacitu 8 GB a slot na paměťové microSD karty až do velikosti 128 GB.

Klepněte pro větší obrázek
Údajný render nové Lumie 550. Jasno bude už 6. října. (via: WindowsCentral.com)

Tandem fotoaparátů by měl mít rozlišení 2 a 5 Mpx, přičemž zadní fotoaparát nebude ochuzen o LED blesk. U předního fotoaparátu se o blesku nepíše, i když podle prvotních úniků neměl chybět. Poslední údaj hovoří o akumulátoru, jehož kapacita by měla být 1905 mAh. Důležitější je ale podpora rychlého nabíjení. Pravost špionážních fotografií potom potvrzuje zejména skutečnost, že jejich zdroj byl nucen snímky stáhnout. To ale samozřejmě nezabránilo lavině sdílení.

Klepněte pro větší obrázek
A další kousek od @evleaks
Diskuze (38) Další článek: Odolný Samsung Galaxy Active Neo by se mohl dostat i do Evropy

Témata článku: Microsoft, , , , , , Microsoft Lumia 550, Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, NEC, DOS, Poslední údaj, Sheet