Lumie 950 a 950 XL: podívejte se, jak fotí a nahrávají video

Jak samotný Microsoft, tak jeho zaměstnanci se pochlubili obrazovými výstupy z dvojice nových špičkových Lumií. Lumi 950 a Lumia 950 XL mají totožné snímače a podle prvních ukázek je potřeba říci, že fotí i natáčí opravdu výborně. Výborné výsledky ve spolupráci s Carl Zeiss tak od dob Nokie díkybohu přetrvávají i u Microsoftu.

Opět kvalitních 20 Mpx

Pokud nepočítáme Lumii 1020, případně ještě Nokii 808 PureView, drží si špičkové fotomodely již delší dobu rozlišení snímače 20 Mpx. Rozlišení ale není všechno, technologie pokročily vpřed a tak u nejnovější dvojice Lumií najdeme BSI snímač o velikosti 1/2,4" s clonovým číslem f/1,9, trojitý vícebarevný LED blesk, optickou stabilizaci obrazu páté generace, maximální ISO 12 800 a podporu nahrávání 4K videa. Výsledky se pochlubil sám Microsoft na svém oficiálním blogu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Ukázkové fotografie z nových Lumií. Vzhledem k tomu, že nejsou ve formátu 4:3, nejedná se o maximální možné nastavení rozlišení. (obr: Microsoft Devices Blog)

Stejně tak se výsledky z Lumie 950 XL na svém Instagramu neopomněl pochlubit Juha Alakarhu, který pracuje jako ředitel oddělení vývoje fotoaparátu v Microsoftu (viz níže). Poslední ukázkou jsou videa natočené ve 4K rozlišení uploadované na server YouTube. I Když není jisté, zda videa skutečně pochází z nových Lumií, kanál -[videostistik]- byl založen již v roce 2008 a jediné, čím se zabývá, je prvidelný přísun videí pořízených smartphony, jeho důvěryhodnost je tedy poměrně vysoká. Zmíněné ukázky naleznete na konci článku.

 

#lumia950xl :)

Fotka zveřejněná uživatelem Juha Alakarhu (@jalakarhu), Říj 27, 2015 v 7:15 PDT

 

Diskuze (37) Další článek: Chytrý televizor s Windows 10? Ano, první už jde do prodeje

Témata článku: Microsoft, , , , , Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 Dual SIM, Microsoft Lumia 950 XL, Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM, Zeiss T, Obrazový výstup, F +, Jak