Má Eurotel ve svém Milionáři chyby?

Kvůli článku do Mobilit jsem se teď o víkendu mnohokrát zúčastnil hry "Chcete být milionářem?", kterou ve verzi pro mobilní telefony provozuje Eurotel. Několikrát jsem však v otázkách narazil na sporné, nebo snad i docela chybné odpovědi.

Včera mě nejvíc zaujala otázka na nejvyšší horu Slovenska. Správnou odpovědí byl Gerlachův štít, ale všichni víme, že správný název je Gerlachovský štít, nebo pouze Gerlach. Večer však tato odpověď již byla v pořádku.

Potom se mě Milionář zeptal, čím je známý Josef Abrahám. Jistě, znám Josefa Abrháma a je to herec, proto jsem označil tuto odpověd. Písmeno A v příjmení ale přece udělá z člověka někoho úplně jiného.

A co teprve otázka na hlavní město Holandska. Automaticky odpovídám Amsterdam, jenže omyl. Prý je to Haag. Toto město je skutečně sídlem holandské vlády, hlavním městem je ale skutečně Amsterdam. Toto už není překlep, ale hrubá chyba

Pak jsem objevil už jen drobnosti. Vím, že film Titanic se z větší části odehrával na zaoceánské lodi, možnost volby "v ponorce", která je chybná, je však zavádějící, protože část filmu jeho protagonisté skutečně v ponorce strávili. Na otázku, co to znamená hat, jsem odpověděl, že klobouk a bylo to špatně, přestože anglický výraz "hat" opravdu vyjadřuje tuto pokrývku hlavy.

Myslím si, že v soutěži tohoto typu by všechny odpovědi měly být jednoznačné a přesné. Setkáte-li se s podobnými chytáky třeba těsně před svým milionem, může to pěkně naštvat.

Našli jste ve hře "Chcete být milionářem?" také podobné chyby?

Diskuze (13) Další článek: Muži jsou na mobilu závislejší než ženy

Témata článku: , Mil, Euro, Euro &, Milionáři