Makro má nové tarify Mphone. Chcete VIP ceny?

Telefónicu O2 u Makra střídá Vodafone a přináší výhodnější tarify. Virtuální Mphone se po letech začíná vyplácet. Nejste podnikatel? Řešení máme i pro vás.

Je tomu téměř dva roky, kdy se na našem trhu objevila první vlaštovka alespoň letmo připomínající plnohodnotného virtuálního operátora – byl jím Mphone. Jednalo se o projekt společnosti Makro Cash & Carry, která nabídla telekomunikace svým zákazníkům jako doplňkovou službu. Nyní přichází Makro s novou nabídkou a mění také dodavatele, namísto O2 budou zákazníci Makra využívat síť Vodafone. Tou podstatnější změnou je ovšem fakt, že nové tarify Mphone jsou oproti svým předchůdcům znatelně výhodnější, a jak uvidíte sami, běžný smrtelník s obyčejným paušálním programem může jen tiše závidět.

Klepněte pro větší obrázek
Tarify Makra Mphone prošly zásadní proměnou, jsou výhodnější a o kvalitu služeb se stará Vodafone

Možná vás napadne proč se Makro zřeklo služeb O2 a přesedlalo k Vodafonu, zástupci velkoobchodu argumentují následovně: „Po dvou letech fungování služby Mphone jsme přišli s novými tarify od Vodafonu na základě poptávky od našich zákazníků. Přinášejí větší šíři doplňkových služeb a úsporu díky výhodným cenám nejen na hlasové služby, ale i na datové tarify.“

Cenové zemětřesení

Teprve s Vodafonem totiž zákazníci Makra dosáhnou na atraktivní ceny, které odráží firemní nabídku. Tarifům Mphone zůstaly sice jejich starší názvy a nezměnil se ani jejich počet a zacílení na málo, středně a hodně aktivní uživatele, ale to je tak všechno. Výhodou také je, že tarify jsou kreditní, takže stejně jako tomu bylo u tarifů Vodafone Nabito si zákazník sám vybere, zda kredit vyčerpá na volání či SMS a nemusí se každý měsíc pokoušet odhadnout kolik minut a textovek bude potřebovat.

Klepněte pro větší obrázek
Podnikatelé mohou stále vybírat ze tří tarifů

Další velkou výhodou nového dodavatele je účtování 60+1 (po první provolané minutě po sekundách) namísto minutového v podání kyslíkového operátora a převod nevyužitého kreditu do dalšího měsíce i když kvůli jeho čerpání až po kreditu novém to není to pravé ořechové. Tím hlavním plusem, které přináší nové partnerství s Vodafonem, jsou lepší ceny. Za své peníze teď získají zákazníci mnohem více. Stačí si vybrat tarif dle vašich potřeb:

  • Nový Mphone Mini – pro ty, kteří volají málo
  • Nový Mphone Midi – střední provoz, pro lidi, kteří „to mají pod kontrolou“
  • Nový Mphone Maxi – pro ty, kteří potřebují být neustále ve spojení

Přehled nových tarifů Mphone:

Nové tarify MphoneMINIMIDIMAXI
Cenybez DPHs DPHbez DPHs DPHbez DPHs DPH
Měsíční paušál221 Kč265 Kč441 Kč529 Kč725 Kč870 Kč
Volné jednotkyaž 84 min. nebo až 352 SMSaž 210 min. nebo až 705 SMSaž 405 min. nebo až 1 159 SMS
Cena za minutu nad rámec paušálu2,52 Kč3,02 Kč2,01 Kč2,41 Kč1,71 Kč2,05 Kč
Cena za SMS nad rámec paušálu0,75 Kč0,90 Kč0,75 Kč0,90 Kč0,75 Kč0,90 Kč
MMS2,84 Kč3,41 Kč2,84 Kč3,41 Kč2,84 Kč3,41 Kč
VPN v rámci firmy0,75 Kč0,90 Kč0,75 Kč0,90 Kč0,75 Kč0,90 Kč
Bonus pro Zlaté partneryaž 21 min. nebo 89 SMS měsíčněaž 53 min. nebo 177 SMS měsíčněaž 102 min. nebo 290 SMS měsíčně
*hovory se účtují po sekundách po první celé minutě (60+1)

K tarifům je možno aktivovat také data, balíček Internet v mobilu naplno s FUP 500 MB vyjde na 236 Kč (197 Kč bez DPH) a Připojení na dlouho na 394 Kč (328 Kč bez DPH). Dotovaný mobil ale nepořídíte, a to přesto, že smlouvu musíte uzavřít na jeden rok. Pokud byste chtěli odstoupit, je třeba doplatit zbývající paušály. Na jedno IČO poskytuje Makro až 10 hlasových SIM a 10 datových SIM. Čísla si pak mohou volat mezi sebou za 0,75 Kč (0,90 Kč s DPH).

Pokud si porovnáte aktuální nabídku tarifů Na míru s tarify Mphone, zjistíte, že nabídka Makra je výhodnější. Padesát minut u Tarifu na míru vyjde na 250 Kč, 84 minut s Mphonem je jen o 15 Kč dražší. Nebo příklad z opačného konce: 400 minut do všech sítí vyjde na rovnou tisícovku u Tarifu na míru a na 870 Kč u Makra. Oproti Tarifům na míru mají ale všechny Mphony příznivější ceny minut i SMS po vyčerpání kreditu/jednotek.

Stávající zákazníci mohou přejít, ale nemusí

Nové Mphone tarify jsou určeny výhradně pro ty podnikatele a živnostníky, kteří jsou registrovanými zákazníky společnosti Makro. Je tedy třeba být zákazníkem Makra s IČ nebo statusem VIP a mít zákaznickou kartu, jinak máte smůlu. Pokud zákazníkem Makra nejste a chtěli byste, pak je třeba vlastnit živnostenský list a požádat o registraci, což je ještě spojeno s nějakým tím papírováním. Podrobnější informace najdete na adrese www.mphone.cz.

Papírování čeká také na stávající zákazníky Makra, kteří využívají starší Mphone tarify v síti O2. Ti se mohou rozhodnout, zda své telefonní číslo přenesou a využijí nové nabídky nebo si nechají to, co mají. Přechod lze vyřídit přímo v prodejnách Makra, dle tiskové zprávy jeho zaměstnanci zákazníkům s přechodem na nový Vodafonní tarif rádi pomohou.

Velkoobchodní nabídka pro každého

Na druhou stranu je třeba připomenout aktuální akci červeného operátora na limitovanou edici Tarifů na míru se slevou 28 %, takže na ceny Makra může až do konce října dosáhnout každý. A kdo si pospíší, může mít do konce září právě 400 minut do všech sítí a poté neomezené volání do sítě Vodafone, plus k tomu Internet v mobilu naplno jen za 947 Kč (namísto 1 315 Kč). A to už je nabídka přinejmenším srovnatelná.

Diskuze (51) Další článek: Samsung Galaxy Tab: placka, co umí volat (video)

Témata článku: , , , , Tarif, Makro, Datový sim, Registrovaný zákazník, Zbývající paušál, Makro Cash & amp, Nov, Tarif M, VIP, Paušální program, Nové partnerství, Velkoobchodní nabídka,