Meizu MX: vzhled od Applu, čtyřjádro od Samsungu

Dvoujádrové Meizu MX se sotva začalo prodávat a čínská firma už představila jeho čtyřjádrovou variantu. Na trh vstoupí v červnu za stejnou cenu.

Pomalu si začínáme zvykat, že součástí nabídek telefonů na českém trhu jsou také modely od čínských výrobců. Jedná se převážně o společnosti Huawei a ZTE, nicméně zapomínat nemůžeme ani na Meizu. Tato společnost v roce 2010 uvedla na trh Meizu M9. Zařízení se chlubilo mimo jiné tím, že jeho displej je stejně jemný, jako displej iPhonu 4/4S a také jeho ostatní parametry byly na svoji dobu vysoce nad průměrem. Bohužel na český trh se „emdevítka“ dostala až závěrem loňského roku. V stejné době, tedy v prosinci 2011, byl shodou okolností oficiálně představen jeho nástupce Meizu MX. Chlubil se dvoujádrovým procesorem a znovu výborným displejem.

Klepněte pro větší obrázek
Nové čtyřjádrové Meizu MX nabídne několik barevných provedení, přední strana ale bude vždy černá

Nyní byla představena jeho vylepšená verze Meizu MX Quad-core. Název jasně naznačuje, že tato novinka se bude chlubit čtyřjádrovým procesorem a to ne jen tak ledajakým. Půjde totiž o nový Exynos A9 od Samsungu, jenž se velmi pravděpodobně objeví také v nejočekávanějším telefonu tohoto roku Samsungu Galaxy S III. Tento procesor, přesněji čipset SoC (system-on-chip), je vyráběn 32nm technologií a bude pracovat se čtyřmi jádry architektury Cortex A9. O taktu jednotlivých jader se však zatím čínský výrobce nezmiňuje.

O polovinu vyšší výkon

Meizu tvrdí, že tato vylepšená verze bude mít oproti staršímu MX o 60% vyšší výkon procesoru a o 50% lepší grafický výkon. Potenciální zájemci se budou navíc moci těšit na ještě jemnější displej. Rozměry displeje nebyly oznámeny, ale pokud budeme počítat se 4palcovou úhlopříčkou, tak rozlišení bude muset být minimálně 1 024 × 600 pixelů, čímž by se dosáhlo jemnosti 292 DPI. To by tedy mělo být ještě více než má například Nový iPad od Applu (264 DPI).

Klepněte pro větší obrázek

Chybět nebude ani fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a objektivem f/2,2 s pomocným LED bleskem. Samozřejmostí bude podpora rychlých datových přenosů (HSDPA 21,6 Mb/s, HSUPA 5,76 Mb/s), Wi-Fi (b/g/n), Bluetooth (v2.1) nebo GPS. Telefon se bude dodávat s novým Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, který bude doplněn o nadstavbu Meizu s názvem Flyme OS. Ta pravděpodobně samotný systém ještě zjednoduší, aby se prostředí funkčně více podobalo nepřiznávané ale přesto zřejmé předloze pro telefony Meizu, iPhonu. 

S vyšším výkonem přijde také větší baterie, v tomto případě s kapacitou 1 700 mAh. Prodávat by se nový Meizu MX Quad-core měl ve dvou verzích, a to s pamětí o velikosti 32 GB a 64 GB. Dostupný bude v pěti různých barevných variantách, jež můžete vidět na obrázcích. Příznivá by měla být i cena, ta bude v Číně startovat na 3 000 yuanech (9 000 Kč) za 32GB verzi a 4 000 yuanech (12 000 Kč) za verzi s 64 GB. Původní dvoujádrové Meizu MX s okamžitou platností zlevňuje na 2 400 yuanů (7 200 Kč). Špatnou zprávou však je úmysl výrobce prodávat telefon oficiálně pouze v Číně a v Hong Kongu. Zájemci tedy musí doufat, že do Česka se novinka dostane díky některým menším prodejcům. Začátek prodeje je plánován na červen letošního roku.

Diskuze (33) Další článek: Nokia Lumia 710: cena padá na sympatických 4 640 Kč

Témata článku: Apple, Meizu, Samsung, , , Meizu M9, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsun, Sam, Vzhled, Nejočekávanější telefon, Mei, APP,