Meizu Pro 5 nabídne Force Touch pod displejem

Mobilní superpodzim nekončí. Svou troškou do mlýna přispěla společnost Meizu. Špičkově vybavený Pro 5 vyniká mj. multifunkčním tlačítkem mBack pod displejem.

Čínská společnost Meizu se nikdy netajila svým obdivem k Applu. Od počátku modely této značky vzhledově připomínaly iPhony a produktový web jako kdyby dělali webdesignéři z Cupertina. Této filosofie se Meizu nepustilo ani u svého nejnovějšího modelu. Meizu Pro 5 proto přichází s hliníkovým tělem, zaoblenými hranami nebo hardwarovým tlačítkem pod displejem, ve kterém je zabudovaná čtečka otisku prstů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Meizu Pro 5 se začne prodávat ve šedé, stříbrné, zlaté a černo-šedé variantě.

Úhlopříčka displeje se zastavila na 5,7 palcích. Jde o Super AMOLED a nabídne FullHD rozlišení (1 920 × 1 080 pixelů). Sklo na přední straně je na okrajích mírně zaoblené (2,5D efekt). Půjde o dosud nejdražší a nejlepší model, který tato čínská společnost představila, což se projevuje také na hardwaru. Uvnitř totiž bude tepat osmijádrový Samsung Exynos 7420, který disponuje čtveřicí jader taktovaných na 1,5 GHz a další čtveřicí takovanou na 2,1 GHz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Meizu se Applu nesnaží podobat pouze telefony, velmi podobně vypadají také produktové snímky.

Grafický akcelerátor má v tomto případě název Mali-T760MP8. Na výběr bude ze dvou velikostí (3/4GB) RAM paměti, čemuž bude odpovídat úložiště o velikosti 32 nebo 64 GB. V obou případech půjde paměť dále rozšířit o paměťové microSD karty. Na zadní straně je usazen fotoaparát s rozlišením 21 Mpx a 1/2,4palcovým snímačem, který vyrobila společnost Sony (model IMX230). Kromě jiného fotoaparát disponuje laserovým ostřením nebo duálním LED bleskem. Na čelní straně je pak připravena 5Mpx sekundární kamerka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Meizu Pro 5 běží na Androidu 5.1 Lollipop, který je pečlivě překrytý grafickou nadstavbou Flyme 5 UI.

Zajímavostí je tlačítko mBack umístěné pod displejem, které je kromě otisku prstů schopné rozeznat i sílu vašeho dotyku a dle toho vykonat různé funkce. Meizu Pro 5 bude podporovat vysokorychlostní LTE (podporováná pásma zatím známa nejsou) a pro domácí surfování můžete využít dvoupásmové Wi-Fi (802.11 b/g/n/ac). V telefonu nechybí ani Bluetooth 4.1, GPS čip s podporou GLONASS nebo samostatný zvukový procesor ES9018, který dodá vysoce kvalitní zvuk.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tlačítko mBack pod displejem je opravdu multifunkční.

Baterie v telefonu má kapacitu 3 050 mAh a dobíjet ji budete skrze USB konektor typu C. Meizu přitom slibuje, že nabíjení z 0 na 65 % kapacity bude trvat pouhých 30 minut. Meizu Pro 5 se začne na čínském trhu prodávat již 12 října, přičemž na ostatní trhy přijde později. Počáteční cena za variantu s 3GB RAM pamětí a 32GB úložištěm byla stanovena na 2 800 čínských juanů (10 600 Kč). Za vyšší verzi se 4GB RAM pamětí a 64GB úložným prostorem pak zájemci zaplatí 3 100 čínských juanů (11 800 Kč).

Diskuze (5) Další článek: One A9 „Aero“: už i HTC napodobuje iPhone

Témata článku: Meizu, , , , Pro +, Mei, Force Touch, F +, Vysokorychlostní lte, Force, Úložný prostor, Zabudovaná čtečka, Flyme, Displej, Ostatní trh, Produktový web, ? Displej,