Meld: smartphone pomůže skvěle vařit i nešikovi

Meld je systém, který promění obyčejný sporák v chytrý a při přípravě jídla slibuje udržet tu správnou teplotu. Superkuchaře z vás ale neudělá...

Meld je (velmi rychle po začátku úspěšný) projekt na Kickstarteru, který si dal za cíl přeměnit každý starý elektrický či plynový sporák na smartphonem kontrolovaný sporák, na kterém se bude vždy vařit/smažit při té správné teplotě. Meld má tři části:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Chytrý knoflík, kterým se nahradí starý pasivní knoflík na sporáku. Uvnitř jsou čtyři AAA baterie („mikrotužky“), knoflík bezdrátově přijímá instrukce od smartphonu.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Meld Clip je vodotěsný teploměr, který se připevní na bočnici hrnce či pánve, roněž bezdrátově komunikuje se smartphonem.
Klepněte pro větší obrázek
Třetí částí systému je aplikace (Android/iOS), která přijímá data z Clipu, od uživatele a podle toho „otáčí“ knoflíkem a přesně tak reguluje teplotu plotýnky, hrnce a konečně také připravovaného pokrmu.

Na trh se má Meld dostat v říjnu, cena je stanovená na 129 dolarů za sadu jednoho knoflíku a jednoho Clipu. Problém je, že tak uděláte chytrou pouze jednu plotýnku, nikoliv celý sporák. Ideální není ani značná velikost zařízení (knoflíku). Rovněž celý systém vypadá poněkud komplikovaně s ohledem na to, že vede „pouze“ k ohlídání jedné z mnoha proměnných, které jsou s vařením spojené. Ale jestli patříte mezi ty kuchaře, kterým by přesně tohle prospělo, pak by vás mohl Meld zajímat…

Diskuze (4) Další článek: Samsung uvedl na trh smartphone Galaxy J1 s jednou i dvěma SIM

Témata článku: , Celý spor, Značná velikost, Sporák, Var, SMA, Smartphone