Microsoft má skvělý nápad. Bude vám házet věci z dronů střešním okýnkem do auta. Za jízdy!

Microsoft před dvěma lety zažádal o netradiční patent. Přihláška se nyní dočkala veřejné publikace a pod nudným názvem En route product delivery by unmanned aerial vehicles skrývá poměrně bizarní nápad. Jedná se o další variaci na rozvoz zboží pomocí automatických dronů, tentokrát si však zboží objednáte za jízdy autem a ještě než dojedete do cíle, zboží dorazí. Střešním oknem.

Drone synchronizuje let s vaší jízdou a požádá vás o otevření střešního okénka. Poté objednávku upustí, anebo spustí až do vozu pomocí lana.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dálnice D1, rok 2045: Dobrý den řidiči, tady dron z nejbližšího motorestu. Prosím, otevřete střešní okénko, vezeme vám objednané obložené bagety.

Samozřejmě se může stát, že střešní okénko nemáte. V takovém případě robotický letoun podle nákresů v patentu spustí objednávku na úroveň bočních oken a vy si ji odeberete, jako byste právě stáli u výdejního okénka. Co na tom, že zrovna jedete po některé z amerických dopravních tepen.

Klepněte pro větší obrázek
Ilustrační snímek: Hypotetický rozvoz pizzy pomocí dronu a střešního okénka

Není úplně jasné, zdali si v Microsoftu nechali bláznivý nápad patentovat po nějaké hlubší rozvaze, anebo prostě jen chtěli něco mít v době, kdy s drony koketuje skoro každý. Otázkou také zůstává, zdali by něco takového bylo vůbec možné a především bezpečné.

Diskuze (14) Další článek: Samsung prorazil hráz. Valí se na nás ohebné displeje, napočítali jsme 11 dalších výrobců

Témata článku: Microsoft, , , , , Mic, Přihláška, Rozvoz, Zboží, Okénko, Okýnko, LANA, Skvělý nápad, Nápad, Dron, Str, Stres, Jízda,