Minotaur ožívá a ve vesmíru se závodí (Java hry)

Staňte se stavebním inženýrem nebo vyhrajte orbitální závod vesmírných lodí. V bludišti je ukrytý bájný Minotaur.

Ve hře Bridge Bloxx budete mít možnost stát se alespoň v mobilní hře stavebním inženýrem mostů a budete si tak moci vyzkoušet roztodivné tvary různých mostíků. Po potrápení šedé kůry mozkové by jistě přišel vhod nějaký logický rychlík, nejlépe něco podobného jako populární Tetris. K tomu potom poslouží hra Tringo, která si vybudovala pověst ve virtuálním světě Second Life. Poté můžete ve hře Great Legends: The Minotaur společně s řeckými bájnými postavami zdolat Minotaurův labyrint a osvobodit tak krásku Ariadne a na závěr si ještě střihnout pár závodů s vesmírnými koráby v Oban Star-Racers. Podle návodu v závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda je vybraná hra určena pro váš telefon.

Klepněte pro větší obrázek

Bridge Bloxx

Logická hra z tvůrčí dílný Handy Games oplývá originalitou a jen vyzývá k bližšímu seznámení. O co ve hře půjde vám už je zřejmě jasné, budete stavět mostíky aby po nich přijíždějící vlak mohl v poklidu projet. Pokud se vám ale most nepovede postavit do určitého časového limitu, most i s vlakem spadne a vy budete muset začít level znovu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Čeká na vás plejáda 30 různých levelů a různé materiály z kterých budete mosty stavět. Můžete se tak těšit na mosty kamenné, dřevěné nebo železné. Grafika je velmi pěkná, pestrobarevná a všechny stavebniny jsou krásně vymodelovány. Bohužel však nebudete moci stavět mosty jak budete chtít vy, nýbrž jak tomu chtěli autoři, což může být při nejmenším flustrující. Je to velká škoda, že ikdyž je samozřejmě v reálném světě možné postavit most více způsoby, tady to nelze. Spojena i s tím je také vlastně náročnost celé hry, která především v pozdějších kolech vyžaduje skutečně rychlé přemýšlení a především rychlé prsty. Čas je totiž vaším hlavním nepřítelem a je nastaven na opravdu vražedné cifry. Na druhou stranu pro spoustu lidí bude právě tato skutečnost silně motivující a pokud máte rádi logické oříšky v moderním kabátu, máte jedinečnou možnost si vyzkoušet své schopnosti.

Brïdge Bloxx (logická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HFKAK na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Tringo

Tringo znají především obyvatelé virtuálního světa Second Life. Jedná se o klon populárního Tetrisu, i když v trošku pozměněné podobě. Budete hrát na čtvercovém poli o rozměru 5 × 5 a vaším úkolem bude získat co nejvíce bodů, přičemž body sbíráte sestavováním tří obrazců. První je nejmenší a je také za málo bodů, tím je čtverec o rozměrech 2 × 2. Druhou variantou je potom obdélník o rozměrech 2 × 3, nebo 3 × 2. A poslední a také nejlépe ohodnocený objekt je čtverec o rozměrech 4 × 4.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jak již bylo zmíněno, jedná se o klon Tetrisu, avšak v základním hraní se tyto dvě hry liší. V Tetrisu totiž skládáte kostičky na sebe, přičemž musíte tvořit řady. Pokud se vám někde nepodaří zakrýt mezírku a už je přeložena kostičkou v další vrstvě, už se k tomuto prázdnému políčku nedostanete.  Nicméně v Tringu toto neplatí. V případě že se kostičky na vámi požadované místo vejdou, není problém je tam také vložit, i když půjdou skrz horní patro. Kdyby tomu tak nebylo, hratelnost by klesla velmi nízko, protože hra by byla dohraná za zlomek vteřiny a muselo by se začínat znovu. Bonusem jsou zlaté kostičky, kterých sice nepadá moc, ale když spadnou, zdvojnásobí bodovou hodnotu vámi utvořeného obrazce. Bohužel tu nejde kostičky natáčet jako v Tetrisu a budete si tak muset vystačit s tím, jak vám kostičky budou padat. Pokud už nebudete moci žádnou kostičkou přidat, nebo už nebude žádná další na výběr, hra končí a sčítají se body. Kdo má nejvíce, vyhrává.

Tringo (logická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HWRHQ na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč) 

Great Legends: The Minotaur

Great Legends: The Minotaur je další hra z dnešní porce logických her, i když dá se vůbec nazvat jako logická hra? Inu, posuďte sami. Vaším úkolem bude projít labyrintem jako bájný Theseus co nejrychleji a zachránit tak spanilou krásku Ariadne, kterou drží ve svých komnatách zlý Minotaur. Jen pro lepší přehled – Minotaur je na půl člověk, na půl býk a tato hra se opírá o bájnou řeckou pověst, kdy nechal král Minos zbudovat labyrint Daedalusem, a do něj pak umístil obávaného Minotaura. Autoři si tak trošku pozměnili příběh k obrazu svému, ale rozhodně jim to nemůžeme zazlívat, spíše naopak. Onen labyrint navíc ještě okořenili několika chytrými překážkami. V labyrintu totiž potkáte medůzy, na které když narazíte, zkameníte, proto musíte rychle mačkat číslo 5, abyste zpětně ožili. Také na vás čeká několik různých pastí jako socha s obrovským kladivem, které vás nemilosrdně srazí k zemi, nebo meče vyjíždějící ze země. Všem těmto nástrahám se však musíte vyhnout a to opět zmáčknutím tlačítka číslo 5, kterým buď překážku přeskočíte nebo naopak podlezete.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Abyste však úspěšně dokončili level, musíte najít tři barevné klíče a potom doběhnout k exitu. Všechny překážky už jsem vyjmenoval, jen tu poslední a největší ne a tou je samotný Minotaur. Když už totiž získáte všechny klíče a otevře se brána s východem, bude vás ještě honit a jelikož je o něco rychlejší než vy a také velmi dobře předvídá, nebude to nic lehkého, nicméně vše opět spraví tlačítko číslo 5, díky kterému Minotaura podskočíte, respektive mu proklouznete mezi nohama. Ještě určitě musím zmínit pomůcky, které vám naopak pomohou dojít k úspěšnému konci. Na každý level máte totiž stanovený čas a sami poznáte, že časy jsou skutečně šibeniční a proto musíte sbírat zlaté mince, které časový limit mírně oddálí. Co je však určitě největší pomocí – je mapka. Na mapce můžete totiž vidět kde se nalézají potřebné klíče i kde je východ a pak už stačí tím směrem jen zamířit. Suma sumárum velmi zábavná logická arkáda, které určitě neurazí. Pamatujete si na staré klasiky Pac-man, případně Pampuch? Tak tato hra je dělaná prakticky na stejném principu, jen je přidáno několik dalších ingrediencí, ale výborná hratelnost naštěstí zůstává.

Great Legends: The Minotaur (dobrodružná):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HVSMH na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Oban Star Racers

Oban Star Racers je hra vytvořená na motivy veleúspěšného animovaného seriálu, který stále ještě běží na kanálu pro nejmenší – na Jetixu. Seriál je tvořený v koprodukci Francie a Japonska a má za sebou první úspěšnou sérii z roku 2006. Příběh se odehrává v budoucnosti, přesněji v roce 2082 a vy budete hrát za hlavní postavu seriálu, kterou je Molly. Pátnáctiletá slečna se více než o chlapce a šminky zajímá o závodění vesmírných lodí a bude chtít naplnit svůj osud a vyhrát závod Great Race of Oban. Motivace je také velmi slušná, neboť vítěz si bude moci přát jedno, jakékoliv přání a v případě Molly je více než jasné, jaké přání to bude. Jako malé se jí totiž zabila maminka právě v tomto závodě a jako vítězka tohoto závodu si může přát třeba i návrat zemřelého. Molly má tak na světě už jen otce, který vede závodní stáj, avšak o připuštění své dcery do světa velkých závodů nechce ani slyšet, a tak se Molly převlékne aby mohla závodit. Otec ji samozřejmě nepozná, to jen na dokreslení situace. Vypadá to, že Molly přichází akorát včas, když se stáji vlastněné jejím otcem zraní hlavní jezdec Rick. Tak a teď už dost příběhu, vrhneme se přímo na hraní.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  

Jedná se o klasickou závodní vesmírnou hru, ve které budete soupeřit vždy s jedním protivníkem a kýženého cíle se dočkáte až po zdolání celkem devíti protivníků. Ve hře nemůžete nijak regulovat rychlost, jen směr a to nejen doprava a doleva, ale také nahoru a dolů. Na trati jsou totiž různé předměty, kterým se musíte vyhnout, jinak bude vaše loď nepříjemně poškozena a poté může vybouchnout a tak závod skončí. Na trati jsou rozesety mosty a tunely, do kterých se musíte trefovat, respektive se jim vyhýbat a k tomu ještě sbírat různé zbraně, které jsou po různu rozházeny po trati.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  

Aby toho nebylo málo, musíte se ještě také vyhýbat vašemu protivníkovi, který sice není nijak zvlášť inteligentní a očividně si drandí ve své vlastní stopě, jakýkoliv náraz do něj vás bude šeredně mrzet, naopak soupeř z této srážky vyjde nepoškozen, proto si dávejte skutečně velký pozor. Pro lepší navigaci jistě poslouží navigační šipky, které vám vždy napoví, kudy máte letět. Hra není vyloženě na špici, co se týká grafiky, ale zase to dohání dobrou hratelností, příjemnou doprovodnou hudbou a především výborným příběhem, který však samozřejmě musel být trošku osekán, nicméně základní linie zůstává stejná jako v seriálu. Celkově vzato, zajímavý počin, který neurazí. Pro fanoušky tohoto seriálu asi jasná volba, ostatní mohou alespoň vyzkoušet.

Oban Star Racers (sportovní):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HXDLS na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

TIP: Zahrajte si také NBA 2009 nebo Star Wars Unleashed pro N-Gage. Více na mobilgamer.cz


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Váš názor Další článek: O2 zlevňuje některé uvítací melodie na 10 korun

Témata článku: , , , , Nokia N-Gage, Moderní kabát, Second Life, Býk, Min, Jasná volba, Závod, Velký pozor